El Cadet A viu moments únics al CD Molí la Vila
El Cadet A viu moments únics al CD Molí la Vila
||||

L’equip groc va visitar el centre de l’Associació Provincial d’Alzheimer en la seua primera activitat de la iniciativa Endavant Igualtat 2019/20

Un inici fantàstic i ple de moments únics. El Cadet A del Villarreal CF ha realitzat la primera visita a l’Associació Provincial d’Alzheimer, amb la qual cooperaran de forma continuada durant tota la temporada 2019/20.

L’equip groc es va desplaçar fins al Centre de Dia Molí La Vila, on acudeixen diàriament desenes d’usuaris afectats per aquesta malaltia mental. Allà, els groguets van tenir la primera presa de contacte amb els seus nous companys, als que van ajudar a completar les seues fitxes amb activitats. Els exercicis mentals van deixar pas al berenar i després de l’aperitiu, tots dos col·lectius van eixir a estirar les cames i respirar aire fresc.

Per a la AFA (Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de la Província de Castelló), el projecte de Endavant Igualtat és una iniciativa nova, a la qual se sumen aquesta temporada com a nous integrants: “Ens sembla una activitat molt divertida que pot beneficiar tant als usuaris com als jugadors del Villarreal CF. Als nostres majors li serveix per a eixir un poc de la rutina i treballar amb gent més jove. És una glopada d’aire fresc”, detalla la directora del centre, Patricia Olmedo.

L’Alzheimer és la forma més comuna de demència entre les persones majors. És un trastorn cerebral que afecta greument la capacitat d’una persona de dur a terme les seues activitats diàries. Per això, amb el propòsit d’alentir la deterioració, són molts els ciutadans que recorren a aquesta mena de centres perquè els seus majors realitzen teràpia cognitiva no farmacològica.

Un dels jugadors del Cadet A, Álvaro Fernández, valora la seua primera experiència amb els usuaris de AFA: “Hem vingut a ajudar-los i fer-los una mica de companyia. Ens parlen sobre les seues famílies i ens conten la seua vida. És enriquidor escoltar-los”.

Tanta és la demanda d’aquesta mena de centres que el Centre de Dia Molí La Vila ha iniciat les obres per a convertir-se en una residència: “A principis d’enguany, comencem amb l’ampliació del centre. En aquests moments està paralitzat, però esperem, que amb ajuda pública puguem continuar construint, ja que és una necessitat real amb la qual ens estem trobant”.

Compartir.