skip to content
Desdejunis: L’inici del canvi
Desdejunis: L’inici del canvi

VILLARREAL CF

Llet, cereals, sucs, pa, dolços, galetes… Desdejunis ecològics amb el Herbolario Navarro

Si estàs pensant a cuidar-te i donar-li un gir ecològic i saludable a la teua alimentació, el nostre consell és que ho faces d’una forma progressiva, sense aclaparaments i sense grans exigències. Plantejar-se objectius a curt i mig termini és una forma d’aconseguir metes amb menor esforç i amb major èxit. Et proposem que comences pel principi, és a dir, pel desdejuni. Prens nota dels nostres consells?

És interessant que en substituir els aliments convencionals pels ecològics ho fem a poc a poc, amb canvis progressius perquè el nostre organisme i sobretot el nostre paladar, es vaja acostumant a aqueixos nous sabors més saludables, però potser alguna cosa diferents al que estem acostumats.

Què millor que començar el canvi i el nostre dia a dia amb un bon desdejuni ecològic? Al típic got de cafè amb llet amb galetes o torrades, o al nostre bol de cereals, els podem fer un volt per a convertir-los en un autèntic desdejuni ecològic, i sobretot, saludable.

QUÈ BEURE

Si eres un incondicional de la llet de vaca, aposta perquè aquesta és ecològica. Recorda que les vaques que s’alimenten de pastura produeixen llet de millor qualitat, ja que no consumeixen pinsos sintètics ni se’ls estimula amb productes químics per a produir més quantitat de llet. Si fas la prova, descobriràs l’autèntic sabor de la llet de debò.

Si per contra no pots o prefereixes no beure llet, no tens per què limitar-te a un te o infusió, ja que en les tendes Herbolario Navarro tens a la teua disposició tot un seguit de begudes vegetals que poden substituir a la llet, ja que combinen a la perfecció amb un bon cafè ecològic, amb el cacau o la garrofa en pols o amb la teua mel o melassa preferida. Només has de provar quin s’adapta més al teu gust o anar combinant-les para no desdejunar sempre la mateixa. Les tens de soia, civada, arròs, alpiste, espelta o mill, o fins i tot algunes d’elles pots trobar-les amb sabor a xocolata, maduixa o vainilla.

Però si eres dels quals comences el dia amb un saborós i refrescant suc, el nostre consell és que descartes els sucs envasats a força de concentrats i amb sucre afegit, ja que estaràs consumint molt poques vitamines i molt sucre de mala qualitat de bon matí. Anima’t a preparar els teus propis sucs amb fruita ecològica, i si no tens temps, en Herbolario Navarro disposem de sucs envasats ecològics, sense sucres afegits i 100% suc natural. Els tens de poma, taronja, tomaca, raïm, carlota, pinya, pera, préssec i magrana. I a més, pots adquirir-los també en format de 200 ml per a portar-los en la bossa i poder prendre-te’ls a mitjan matí o a mitjan vesprada.

QUÈ MENJAR

La manera més fàcil de canviar el desdejuni sense quasi notar la diferència al paladar és introduir cada matí la gamma de brioixeria ressò de Herbolario Navarro, amb sucre integral de canya i farina d’espelta: magdalenes i bescuits que no inclouen sucre blanc refinat i que estan elaborats amb farines de qualitat, la qual cosa permet gaudir de desdejunis saludables i saborosos sense haver de renunciar a aqueix capritx matinal.

La nostra brioixeria està elaborada amb farina d’espelta, que és un blat antic de més fàcil digestió, conté més proteïnes i té un major contingut en vitamines del grup B. Al no estar modificat, no genera tantes intoleràncies com el blat comú refinat no ecològic. I si eres més de galetes, també les tenim endolcides amb siropes de cereals i lliures per tant de sucres refinats.

Si eres dels quals comences el dia amb torrades, et sentiràs molt millor amb un pa ecològic d’espelta, de multicereales o de sègol elaborat amb massa mare, al que pots afegir un chorrito d’oli ecològic d’oliva de primera pressió en fred i un ajito refregat, que funciona com un antiinflamatorio natural i prepara el teu organisme per a afrontar el dia de forma saludable.

EL MEU BOL DE CEREALS

Però si a tu el que t’agrada als matins és un bon bol de cereals, també tens a la teua disposició tota una gamma de productes ecològics com els cereals cruixents de dacsa, de blat rics en fibra, unflats de dacsa, blat, espelta, kamut, mill, arròs, amaranto, civada, sègol, quinoa, blat sarraí o multicereales, també en flocs. És molt important que optes per uns cereals ecològics de qualitat i no per les opcions processades amb altes dosis de sucres refinats que pots trobar en els supermercats convencionals, ja que t’aporten una gran quantitat de sucre simple que en unes hores propiciarà que estigues famolenc de nou.

Una alternativa per a acaronar al teu paladar consisteix a afegir fruits i fruites seques als cereals per a proporcionar-los aqueix dulzor al que estàs acostumat, però afegint productes naturals i no sucre refinat. Els diferents cereals ecològics pots combinar-los o prendre’ls per separat, o bé optar pel muesli (granola) o el krunchy ja preparat. Aquests cereals contenen un alt valor nutritiu, sobretot vitamines del grup B, proteïnes, minerals, ferro, calci, magnesi i fibra.

D’aquesta forma, la teua alimentació va a estar millor complementada perquè es tracta de carbohidrats d’absorció lenta i no produeixen becs de glucosa, així la nostra energia es mantindrà estable durant més temps. A més són de fàcil digestió i eliminació, per la qual cosa poden prendre’ls les persones que tenen una alimentació per a mantenir-se, les que volen aprimar o també les que volen pujar de pes, ja que per la seua naturalesa tenen un caràcter equilibrador.

ADÉU AL SUCRE

Quan comences amb els cereals ecològics, al principi notaràs com un sabor més neutre perquè el teu paladar està acostumat als sucres refinats, però en un parell de setmanes, començaràs a notar ja el seu vertader sabor i no trobaràs a faltar aquells sabors excessivament dolços i bastant artificials.

El nostre consell és que elimines qualsevol sucre blanc refinat, així com els endulzantes químics que no t’aporten gens positiu. Et proposem canviar-los per sirope o melassa de cereals perquè tenen un índex glucémico i una càrrega glúcémica molt menor que la del sucre. I si no estàs disposat a renunciar a ell, opta pel sucre integral de canya i la panela. Aquest últim procedeix de la canya del sucre però no està cristal·litzat i contenen més vitamines, minerals i fibra que el sucre blanc. Disposats a començar el dia de forma saludable i ecològica?

Compartir.