Derrota al Pizjuán

LA LIGA

El Villarreal cau enfront del Sevilla malgrat oferir una gran imatge i un doblet de Bakambu

El Villarreal va caure en la seua visita al Sevilla (4-2), un dels seus principals perseguidors en la lluita pel quart lloc que dóna dret a disputar la Lliga de Campions, en un xoc d’emocions fortes. Els grocs, van donar la volta a l’avantatge inicial sevillà amb dos punts de Bakambu i van acabar cedint davant l’espenta dels andalusos en l’inici de la segona part. Malgrat això, el conjunt de Marcelino va oferir una excel·lent imatge, amb un equip competitiu i amb recursos que no va perdre la cara al partit en cap moment.

Obstinat a mantenir l’ordre defensiu, el Villarreal es va centrar a col·locar-se bé en els primers minuts enfront d’un Sevilla amb fam que prompte va començar a explotar el seu joc de bandes, sobre des de l’esquerra amb Konoplyanka i Tremoulinas bolcats en terreny dels grocs. En el 23, i després d’un parell d’avisos, els locals s’avançaven per mitjà d’Iborra, implacable després de rebre la passada de la mort després d’un gran galopada de Gameiro.

El tant en contra, no obstant això, va esperonar als de Marcelino. En el 28, i en la primera arribada a porta del Submarí, Rukavina es va marxar amb molta classe des de la dreta i va col·locar un centre a àrea a mitja altura que Adrián va deixar passar i Bakambu, des de darrere, aprofitava per a convertir en l’1-1 amb un tir ras i croat executat a la perfecció.

El Sevilla va tractar de reaccionar amb dues bones oportunitats, però va anar en eixe moment en el qual el Submarí es va mostrar implacable. En el 36, Adrián enviava una preciosa passada bombada davant l’arribada de Bakambu i el congolès, imperial, anotava l’1-2 amb un potent tir escorat sense deixar que la pilota botara. Una impressionant diana de l’africà, que posava el fermall a una impressionant setmana en la qual ha anotat gens menys que quatre punts.

Les emocions fortes es van mantenir en la segona part. Els locals seguien arribant amb molt perill i cada aproximació arrancava un crit en la graderia. En el 51, Víctor Ruiz a la carrera va tractar de buidar una passada amb tan mala sort que la seua rematada va acabar entre les xarxes posant així de nou l’empat en el marcador.

Amb l’empat, el Sevilla va prendre velocitat i, en el 64, Konoplyanka posava per davant als sevillans amb un tir llunyà que suposava el 3-2. Sense treva, el ritme del partit es va mantenir, amb constants anades i vingudes i un minut després era Denis Suárez el que posava en destrets a Sergio Rico amb un potent tret a la vora de l’àrea que el meta de Sevilla va haver de manar a córner.

En el 76, Leo Baptistao a punt va estar de fer l’empat després de cabotejar a la perfecció un centre de Denis Suárez des de la dreta, però Sergio Rico, molt atent, va buidar la testarada del brasiler. Els grocs començaven a amenaçar de bo de bo la meta del Sevilla.

El quart d’hora restant, amb l’expulsió de Banega, va anar un monòleg d’atac del Villarreal. Denis Suárez, Bakambu i incuso Mario van ser provant sort per a aconseguir l’empat, però el Sevilla es va defensar amb tot i els grocs no van poder aconseguir l’empat. En el descompte, i en una ràpida contra de Gameiro, Reyes va sentenciar el xoc de manera definitiva amb el 4-2.

Sevilla FC: Sergio Rico; Mariano, Rami, Carriço, Trémoulinas; N’Zonzi (Cristóforo, 16’), Iborra (Escudero, 75’); Konoplyanka (Reyes, 69’), Éver Banega, Krohn-Dehli; i Gameiro.

Villarreal CF: Areola; Mario, Bonera, Víctor Ruiz, Bailly (Castillejo, 46’); Bruno, Pina, Rukavina, Denis Suárez; Adrián (Leo Baptistao, 69’) i Bakambu.

Gols: 1-0, min. 22: Iborra. 1-1, min. 28: Bakambu. 1-2, min. 36: Bakambu. 2-2, min. 51: Víctor Ruiz, en pròpia porta. 3-2, min. 64: Konoplyanka. 4-2, min. 90: Reyes.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo (Comitè Madrileny). Va amonestar a Bonera (24’) per part del Villarreal i a Krohn-Dehli (73’) per part del Sevilla. Va expulsar a Banega en el minut 79 per doble groga.