Derrota al Ciutat de València (1-0)

HOYOYO

El Villarreal, amb nou baixes, claudica davant un Levante batallador i amb ganes

No va poder ser. Un Villarreal plagat de baixes –ni més ni menys que nou futbolistes- va caure derrotat (1-0) en el seu primer partit de la temporada 17-18 davant un Levante lluitador i obcecat que va buscar a tot moment la porteria groga. El Submarí, de més a menys, es va quedar sense premi quasi en el descompte, quan Morales, amb un penal molt discutit, va anotar l’únic gol del partit.

El Villarreal es va posar l’uniforme de feina només començar el partit davant un Levante intens que va explotar el joc de bandes per arribar. Els grocs, bons en el replegament, tractaven d’eixir amb la pilota controlada, però els blaugranes es van emprar a fons en el migcamp per tractar de furtar i arribar amb velocitat a la meta d’Andrés.

Malgrat el domini inicial, el Submarí no va trigar a disposar d’una claríssima oportunitat. En el minut 8, Bacca es va marxar per velocitat del seu marcador i, amb una passada llarga de Sansone creuava la pilota davant Raúl, que va desviar la pilota el just per desviar-ho fora de la porteria.

Els locals seguien pressionant amb intensitat, però el Villarreal va ser estirant-se a poc a poc i va començar a gaudir de la pilota. En el 30, Rodrigo posava de nou en dificultats al meta local amb una gran cabotada després d’un servei de cantonada. El madrileny es va avançar i va ser capaç de picar la pilota, que es va marxar, de nou, pegat al pal dret.

La segona part va complir un guió similar, però els grocs no van disposar d’oportunitats. Amb el Levante en peu de guerra, els grocs buscaven reordenar-se des d’enrere, encara que tenien dificultats per trobar la meta rival. Amb menys arribada pels de Fran Escribá, els ‘granotas’ van començar a bombar pilotes a l’àrea a la recerca d’un tant.

El gol, no obstant això, va arribar al final i en una jugada molt controvertida. Quasi a la vora del descompte, Morales va buscar la línia de fons a l’àrea i Rukavina, en planxa, retallà la pilota. El col·legiat va assenyalar penal i el propi Morales, malgrat la bona estirada d’Andrés, es va encarregar d’anotar l’únic gol del partit.

Levante UD: Raúl; Iván López, Chema, Postigo, Toño; Jason, Lerma, Campaña (Boateng, m. 84), Morales, Bardhi (Doukouré, m. 69); i Alegria (Ivi López, m. 76).

Villarreal CF: Andrés; Rukavina, Álvaro, V. Ruiz, J. Costa; Rodrigo, Trigueros (Darío, m. 89), Fornals, Sansone (Leo Suárez, m. 61); Ünal i Bacca (N’Diaye, m. 79).

Gol: 1-0. Min. 89: Morales, de penal.

Àrbitre: Alfonso Javier Álvarez Izquierdo (Comitè Català) Va amonestar a Lerma (m. 34) per part del Levante i a Trigueros (m. 38), Víctor Ruiz (m. 62) i Rukavina (m. 87) per part del Villarreal.

Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de LaLiga Santander entre el Levante UD i el Villarreal CF disputat en l’Estadi Ciutat de València. A l’inici del xoc es va guardar un minut de silenci per les víctimes de l’atemptat de Barcelona.