Derrota al Camp Nou

HOYOYO

Un Villarreal seriós i treballador cau davant la tremenda potència de foc del FC Barcelona (4-1)

No va poder ser. Va plantar cara en tot moment, va incomodar al FC Barcelona i va arribar a empatar, però el Submarí torna de buit de la seua visita al Camp Nou (4-1). Els grocs, seriosos, treballadors i ben col·locats, van acabar claudicant davant la potència de foc d’uns blaugrana que van aconseguir marcar just quan més falta feia. Al final, derrota d’un Villarreal que haurà de barallar fins al final per a assegurar la seua participació la pròxima temporada en l’Europa League.

El Barça va prendre la iniciativa des del primer minut davant un Villarreal molt centrat a tapar tots els buits. Els grocs van resistir bé la pressió en els inicis, però Neymar, en el 21, va posar per davant als blaugrana després d’una ràpida contra liderada per Luis Suárez.

Va ser aleshores quan el Submarí es va obrir. El Villarreal, obligat per les circumstàncies, va avançar les seues línies, va incrementar la pressió i va començar a discutir la pilota als locals amb passades ràpides i precisos.

En el 31, Soldado va veure ben col·locat a Bakambu en el centre del camp i, amb una gran passada, va cedir la pilota perquè el congolès, com una exhalació i després d’una carrera de més de 50 metres, es plantara solament davant Ter Stegen i anotara l’empat en el mà a mà.

Vuit minuts després, i malgrat que els barcelonistes assetjaven la meta d’Andrés en cada jugada, Soriano col·locava un gran centre a l’àrea i Soldado va arribar amb potència, però la rematada de cap del punta groc es va marxar alt per poc.

En l’últim minut abans del descans, va arribar el 2-1. Messi va arreplegar en la frontal de l’àrea i va cercar un buit per a quadrar un tret creuat amb tan mala sort que la pilota va colpejar en un defensa, quedant així fóra de l’abast d’Andrés.

El partit va seguir igual d’obert en la segona part i amb guió similar al del primer temps. Els blaugrana seguien creant ocasions, però al Villarreal li costava més tindre les seues oportunitats. En el 64, Jonathan dos Santos provava sort a pilota parada amb un llançament de falta que es va marxar per sobre de Ter Stegen.

En el minut 68, Luis Suárez acabava deixant quasi sentenciat el xoc després d’aprofitar un servei ràpid de Rakitic, que va aprofitar una jugada en la qual el Villarreal no va poder recol·locar-se a temps per a crear un ràpid contraatac i que l’uruguaià posara el 3-1. A menys de deu minuts per al final, Messi, de penal, posava el 4-1 definitiu.

Fitxa tècnica:

FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (Mascherano, m. 77), Piqué, Umtiti, Digne (Jordi Alba, m. 75); Rakitic (André Gomes, m. 83), Busquets, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.

Villarreal CF: Andrés; Mario, Jaume Costa, Musacchio, Álvaro, Rodrigo, Trigueros, Jonathan dos Santos, Roberto Soriano (Samu Castillejo, m. 71); Soldado (Sansone, m. 71) i Bakambu (Adrián, m. 83).

Gols: 1-0. Min. 21: Neymar. 1-1. Min. 31: Bakambu. 2-1. Min. 44: Messi. 3-1. Min. 68: Luis Suárez. 4-1. Min. 81: Messi, de penal.

Àrbitre: José María Sánchez Martínez (Comitè Murcià). Va amonestar a Sergi Roberto (m. 15) i Iniesta (m. 63) per part del FC Barcelona i a Álvaro (m. 18), Soldado (m. 71), Musacchio (m. 77) i Jaume Costa (m. 81) per part del Villarreal.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 36 de la Lliga Santander entre el FC Barcelona i el Villarreal CF disputat en el Camp Nou de la Ciutat Comtal davant 90.463 espectadors.