Derrota a El Toralín

LALIGA

El Villarreal perd davant la Ponferradina en l’anada de setzens de final de la Copa del Rei (1-0)

El Villarreal haurà de remuntar a l’Estadi de la Ceràmica per seguir endavant a la Copa del Rei. El Submarí va caure davant la SD Ponferradina en el partit d’anada de setzens de final en un partit que es va decantar del costat local gràcies a un gol de lliure directe de Cidoncha (1-0). Els grocs van anar creixent en el partit i van acabar assetjant la porteria rival, però no va ser suficient. És la primera derrota amb Javi Calleja a la banqueta. Des de la seua arribada, l’equip havia guanyat els tres partits de LaLiga Santander i havia empatat dos a la UEFA Europa League.

Javi Calleja va col·locar sobre el camp un onze ple de novetats, amb els jugadors del planter Cantero, Pau, Ramiro i Leo Suárez a l’equip inicial. Només Samu Castillejo va repetir respecte a l’últim partit de LaLiga Santander davant la UD Las Palmas.

El partit va ser molt igualat des del primer minut, amb ocasions per a tots dos conjunts. El Villarreal va avisar primer amb dos xuts de Samu Castillejo des del costat dret que no van trobar el camí del gol per molt poc.

Per la seua banda, el conjunt local sí que va obtindre recompensa al seu esforç amb un llançament de falta passada la primera mitja hora de joc. Cidoncha va executar el llunyà lliure directe i el cuir va acabar entrant per tota l’escaire dret de la porteria de Cantero (1-0, m. 36).

A la segona part Calleja va moure la banqueta, donant entrada a Rodrigo i Fornals abans del minut 60. Precisament abans d’arribar a aquest minut va arribar una altra clara ocasió per als grocs amb un xut amb l’esquerra de Cheryshev que Dinu va rebutjar com va poder.

El Villarreal va dominar completament fins al final. Enes Ünal va fregar el gol en diverses ocasions, sobretot en el minut 70 després d’una passada de Dani Raba. El davanter turc no va trobar la manera de superar l’eixida a la desesperada de Dinu. El setge groc va ser total. Tant, que la defensa de la Ponferradina va haver de treure baix pals un xut de Rodrigo després d’un aldarull a l’àrea. Finalment, el gol de l’empat no va arribar.

Debut oficial dels jugadors del planter Cantero i Raba

El porter navarrès Ander Cantero i el migcampista santanderí Dani Raba van debutar oficialment amb el primer equip a El Toralín. Cantero va ser titular, mentre que Raba va saltar al terreny de joc en el minut 70 reemplaçant al seu company Leo Suárez.

SD Ponferradina: Dinu; Jon Garcia (Yac, m. 63), F. Román, À. Moreno; Andy, Cidoncha, Saül, Rius Reina; Iago Díaz (Pallarés, m. 51), Jorge García (Quin, m. 57) i Yuri.

Villarreal CF: Cantero; Rukavina, Bonera, Pau, Adrián Marín; Ramiro (Rodrigo, m. 51), Samu Castillejo (Fornals, m. 58), Soriano, Leo Suárez (Raba, m. 70); Cheryshev i Enes Ünal.

Gol: 1-0. Min. 36: Cidoncha.

Àrbitre: Melero López (C. Andalús). Groga als locals Jorge García i Yuri.

Incidències: Partit corresponent a l’anada de la ronda de setzens de final de la Copa del Rei disputat a El Toralín.