Cruel final (2-1)
LFP

El Villarreal, malgrat la seua superioritat, es queda sense premi davant el Sevilla en els últims cinc minuts

El Villarreal va veure com se li escapava el partit enfront del Sevilla (2-1) en un dolorós i injust final per al conjunt de Marcelino García Toral, que es va mostrar més sòlid que el conjunt sevillà durant tota la trobada. En amb prou faenes cinc minuts, i en dues jugades aïllades, els locals van donar la volta al marcador –amb penal controvertit inclòs- per a deixar sense valor l’esforç i el gran tant assolit per Luciano Vietto en el minut 79.

Conscients del potencial del rival, el respecte i la necessitat de guardar l’esquena van regnar en la primera part del xoc. Amb el Sevilla apostant pel futbol directe, el Villarreal va tirar mà del seu futbol de toc i d’una admirable precisió en la passada per a aproximar-se a la meta dels sevillans fins al punt de disposar de més i millors oportunitats que els locals en els primers 45 minuts.

En el 19, Bruno posava en destrets a Beto després d’un deixada a la vora de l’àrea de Uche que va permetre al capità groc connectar un tremend tir, però el seu tret, malgrat la intenció, es va marxar pegat a l’esquadra de la porteria sevillana.

Tampoc els andalusos es resignaven i, apostant per la indiscutible qualitat de les seues bandes, va cercar a Asenjo fins que el palentí va haver d’emprar-se a fons en el 24 amb un tir de Coke després d’una bona jugada de Deulofeu.

Amb una impecable actuació de la saga al tall, el Submarí jugava còmode però amb molt quall, pacient i cercant amagat la seua oportunitat. En el 30, Gio va controlar bé de primeres en el centre de l’àrea i, amb un gran control, es va fer buit per a connectar un tir ras, però Beto, atent, va detenir el tir del mexicà.

A dos minuts del descans va arribar l’oportunitat més clara de tota la primera part. En un falta llunyana, Trigueros va endollar un potentíssim tret i Beto va rebutjar amb dificultat perquè Uche creuara la pilota, però el meta portuguès, amb uns grans reflexos, va traure amb la cama el tir del nigerià.

Després de la represa, els grocs van eixir amb fam. Van fer circular la pilota amb més velocitat per a posar contra les cordes a un Sevilla al que amb prou faenes li donava temps de reordenar-se. En el 54, Moi Gómez va aprofitar un bon robatori i, després de veure a Uche desmarcat, va posar una fabulosa passada per al nigerià, que en l’un contra un davant Beto va manar la pilota pegada al pal esquerre amb un tret ras.

A partir del 60, els dos equips s’alliberaren i van començar a cedir espais, però la lluita va passar al centre del camp. Als grocs els faltaven els últims metres per a gaudir de més ocasions de perill, mentre que la defensa seguia impecable a l’hora de repel·lir les arribades del Sevilla.

I en el 79 va arribar el premi per a l’enorme esforç del conjunt de Marcelino. La jugada, de manual, va ser a tres bandes: quan només estava en el terreny de joc uns segons, Cani va rebre una passada de Trigueros i el saragossà, malbaratant classe, va col·locar una increïble assistència per a Vietto, que batia a Beto amb un perfecte tret picat.

Després del tant, el Sevilla va xafar l’accelerador i el Villarreal, que acariciava ja els tres punts, va retardar les seues línies. A tres minuts del final i, en una rematada forçada, Denis Suárez igualava el marcador.

I el pitjor estava per arribar. En el 92, i després d’una recuperació en l’àrea, Tremoulinas tractava d’arrancar la pilota a Gio i rodava pel sòl. El col·legiat, en una controvertida decisió, va assenyalar la pena màxima sense pensar-li-ho perquè Bacca, des dels onze metres, donara la volta al marcador en el descompte.

Sevilla FC: Beto; Coke, Pareja, Carriço, Tremoulinas; Deulofeu (Aleix Vidal, 63’), Krychowiak, Mbia (Banega, 81’), Denis; Bacca i Gameiro (Iago Aspas, 73’).

Villarreal CF: Asenjo, Mario, Gabriel, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Bruno, Trigueros, Moi Gómez (Jonathan dos Santos, 62’), Cheryshev (Cani, 78’); Uche (Vietto, 66’) i Giovani.

Gols: 0-1, min. 79: Vietto. 1-1, min. 87: Denis Suárez. 2-1, min. 92: Bacca, de penal.

Àrbitre: Alejandro José Hernández Hérnandez (Comitè de Las Palmas). Va amonestar a Carriço (8’), Tremoulinas (63’) i Mbia (72’) per part del Sevilla i a Cheryshev (20’), Moi Gómez (26’), Mario (66’) i Gio (85’) en el cas del Villarreal.

Incidències: Partit corresponent a la novena jornada de la Lliga BBVA entre el Sevilla FC i el Villarreal CF disputat en l’Estadi Ramón Sánchez Pizjuán de la capital sevillana.