Adéu al somni de la Copa amb orgull

ACF FOTOGRAFÍA

El Villarreal cau a semifinals de la Copa del Rei davant del Barcelona (1-3)

Amb el cap ben alt. El Villarreal va caure en el partit de tornada de semifinals de la Copa del Rei davant el Barcelona (1-3) i s’acomiada del torneig del ‘KO’ després d’una històrica participació. Els grocs van donar la cara fins al final i van ser acomiadats per la seva afició amb una sonora ovació en mostra d’agraïment.

Només iniciar-se el duel va arribar l’inesperat cop del gol blaugrana. Messi va centrar des de la dreta i Neymar superar Asenjo amb un subtil remat quan només s’havien jugat tres minuts de joc.

El Submarí necessitava tres gols per igualar l’eliminatòria, però no desesperar. De fet, els grocs van gaudir d’ocasions a la primera meitat com per donar-li la volta al marcador. Cheryshev va tenir un parell d’ocasions i Uche altra que va enviar al lateral de la xarxa abans que arribés el gol de Jonathan dos Santos (m. 39).

El polivalent migcampista mexicà va rematar a la perfecció una centrada des de la banda esquerra de Jaume Costa i va portar l’alegria a la graderia del Madrigal, que continuava creient en una històrica remuntada per arribar a la final.

En l’inici de la segona meitat el Villarreal ho va intentar amb afany, però el panorama es va enfosquir al minut 64. Pina va ser expulsat amb vermella directa per una entrada sobre Neymar i els grocs van haver de jugar en inferioritat el que restava de partit.

Així, el Barcelona va sentenciar a falta d’un quart d’hora per al final. L’uruguaià Luis Suárez va aprofitar una passada llarga de Mascherano per plantar-se sol davant Asenjo, regatejar-lo i marcar a porta buida el 1-2.

Quan semblava que el partit acabaria així va arribar el tercer gol blaugrana. Xavi va penjar una pilota a l’àrea i Neymar el va enviar a la xarxa amb un precís cop de cap. L’esforç dels grocs no havia trobat premi i si un excessiu càstig.

Malgrat l’eliminació copera, l’afició del Submarí va acabar ovacionant als seus jugadors, que en aquesta temporada han fet història arribant a semifinals de la Copa del Rei. I encara poden seguir fent-la, ja que estan en vuitens de final de la UEFA Europa League i van sisens a la Lliga. La il·lusió continua.

1-Villarreal CF: Asenjo; Mario, Musacchio, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Jonathan dos Santos, Pina, Trigueros (Moi Gómez, m. 74), Cheryshev (Campbell, m. 68); Uche (Giovani, m. 61) i Vietto.

3-FC Barcelona: Ter Stegen; Montoya, Piqué, Mascherano (Rakitic, m. 75), Jordi Alba; Rafinha (Xavi, m. 64), Busquets (Mathieu, m. 41), Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.

Gols: 0-1. Min. 3: Neymar. 1-1. Min. 39: Jonathan dos Santos. 1-2. Min. 73: Luis Suárez. 1-3. Min. 88: Neymar.

Àrbitre: Fernández Borbalán (C. Andalús). Groga als locals Jonathan dos Santos (m. 35), Cheryshev (m. 37) i Campbell (m. 82); així com al visitant Piqué (m. 50). Vermella directa a Pina (m. 64) per part del Villarreal.