Un punt molt treballat a Elx (2-2)

LFP

El Villarreal acumula onze partits consecutius sense perdre

El Villarreal va sumar un treballat punt davant l’Elx en un partit en el qual va arribar a posar-se 0-2 amb gols de Vietto i Uche, però no va poder mantindre la seua renda. Al final, un empat que permet al Submarí acumular onze partits consecutius sense conèixer la derrota entre Lliga, UEFA Europa League i Copa del Rei.

Encara que l’Elx, conscient del molt que es jugava, va eixir amb moltes ganes, va ser el Villarreal el primer a portar perill. En el minut 5, Vietto aprofitava una contra per a assistir des de la dreta a Cheryshev. El rus, molt atent, va tractar de rebañar la pilota en boca de porta i just quan encarava, l’últim rival va rebutjar la pilota.

La rèplica de l’Elx va arribar un minut després amb un remat de Pasalic, però Asenjo, amb una gran estirada, va desviar la pilota a córner amb la punta dels dits. Els locals posaven intensitat i molta obstinació, però va ser el Submarí en primer a colpejar. Ordenats i amb les coses molt clares, els grocs van armar una ràpida contra en el minut 11 i Moi Gómez, amb molta classe, va centrar ras perquè Vietto, en l’àrea xicoteta, fera el seu vuitè gol en Lliga.

Amb els locals bolcats, el Villarreal estava disposat a traure profit. I el perill va arribar de nou per la banda dreta. En el 17′, Mario es colava en l’àrea i, sense pensar-li-ho dues vegades, endollava un tir escorat que Tyton va rebutjar. Uche, perfectament col·locat, anotava el segon a plaure, posant el 0-2 quan solament havia transcorregut un quart d’hora. L’Elx tractava de mossegar en cada jugada, però cada vegada que ho va intentar es va topar amb un colossal Sergio Asenjo que fins a en tres ocasions va avortar clares oportunitats dels locals.

En el 25, i amb el partit totalment embogit, els locals retallaven distàncies amb un remat de Jonathas que tornava a deixar el xoc totalment obert. Els de Marcelino, encara així, no es van acovardir. Superada la mitja hora, Vietto encarava de nou al meta local i ho superava amb un tir bombat. Quan la pilota arribava a la línia de gol, Lombán va salvar el tercer en l’últim moment.

I va ser llavors quan va arribar l’empat de l’Elx. En un ràpida contra, Jonathas va cedir a Víctor Rodríguez, qui amb un tir creuat empatava el xoc. El Submarí havia passat de tenir quasi l’1-3 a empatar 2-2. L’Elx seguia pressionant de valent, però el Submarí estava decidit a mantindre el seu guió.

En el 43, Vietto –quina primera part de l’argentí- caracolejaba en la part esquerra de l’àrea i assistia a Cheryshev amb una passada cap a arrere. L’extrem va llegir les intencions del seu company a la perfecció, però el seu tir, molt potent, es va marxar pegat al pal.

Els primers minuts de la segona part van ser per als locals. Encara que sense ocasions de perill, van disposar més de la pilota, encara que açò sí, tant Asenjo com la defensa groga van saber mostrar-se sòlids. El partit va baixar en intensitat i el Submarí va començar a dosar-se, conscient dels llargs que podien ser els noranta minuts.

Sense ocasions clares per a cap dels dos equips, els de Marcelino van traure el cap tímidament per mitjà de Trigueros i Cheryshev, però el rosari d’oportunitats de la primera part s’havia interromput.

Marcelino va moure la banqueta donant entrada als germans Dos Santos. Precisament Jonathan va estar prop d’anotar amb un tret des de la frontal que no va trobar porteria després de rebotar en un adversari. Finalment, repartiment de punts en un trepidant duel.

Fitxa técnica:

Elche CF: Tyton; Damián Suárez, Lombán, Pelegrín, Domingo Cisma; Pasalic, Adrián, Rodrigues (Coro, m. 82), Fayçal Fajr, Víctor (Aarón, m. 76) i Jonathas.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Gabriel, Víctor Ruiz, Costa; Bruno, Trigueros (Jonathan dos Santos, m. 62), Cheryshev, Moi; Vietto i Uche (Giovani, m. 74).

Gols: 0-1, m.12: Vietto. 0-2, m.18: Uche. 1-2, m.25: Jonathas. 2-2, m.34: Víctor.

Árbitre: Clos Gómez (Aragonés). Groga a Víctor Ruiz i Jaume Costa del Villarreal, i als locals Pasalic, Pelegrín, Domingo Cisma i Jonathas.