Que bonic és ser groguet! (3-5)

El Villarreal tomba al Barça amb una increïble remuntada en els 3 últims minuts en un partit boig

El Villarreal va sumar tres punts clau en un dels escenaris més complicats de LaLiga, l’Estadi Lluís Companys, en el qual els grocs van remuntar al FC Barcelona (3-5) en un preciós i embogit partit. Els grocs, en una increïble actuació, van anotar dos gols davant els blaugrana en els tres últims minuts amb un 3-3 en el marcador per a emportar-se el triomf contra els culers.

Els providencials gols de Sorloth i Morales es van acabar sumant als inicials de Gerard, Ilías i al gol de l’empat, que va arribar en el 86 de la mà de Guedes per a igualar el xoc quan el Barça ja havia remuntat el 0-2 que van arribar a gaudir els de Marcelino.

El Villarreal va eixir bé al partit. El conjunt de Marcelino va cedir el control de l’esfèric al FC Barcelona, que buscava un buit en la saga groga. El primer acostament del partit el va protagonitzar Álex Baena en el minut 3 de partit en el qual, de fet, va aconseguir perforar la porteria d’Iñaki Peña, però el col·legiat Munuera Montero va anul·lar el gol per fora de joc.

La rèplica blaugrana va arribar en el minut 7 amb un llançament de falta de Gündogan i en el 14 amb un tret des de la frontal de Joao Félix. A tots dos intents va respondre Filip Jörgensen amb dues bones intervencions.

El Villarreal mostrava una imatge d’equip sòlid sobre el terreny de joc i començava, cada vegada més, a amenaçar al FC Barcelona amb contraatacs nascuts de bones combinacions a l’hora de traure l’esfèric. Prop de la mitja hora de partit l’àrbitre del partit, Munuera Montero, anul·laria un gol de Gerard Moreno per un suposat fora de joc posicional de Sorloth que, pel que sembla, obstruïa a Araujo en intentar tapar el tir de Gerard en l’àrea xicoteta.

No obstant això, l’equip no s’anava a fer xicotet i en el minut 40 Gerard Moreno, a passada de Sorloth, anotaria el 0-1 amb una esquerdada inapel·lable pegada al pal de la porteria d’Iñaki Peña.

Amb aquest avantatge marxaria el Villarreal al descans.

I com començava la segona part! El Villarreal va saber aguantar l’espenta inicial del Barça i, en el minut 53, arribaria el seu moment. Filip Jörgensen treia de porta buscant el cap de Sorloth que aconseguia pentinar-la i en la caiguda, Ilias aprofitaria un error de Joao Cancelo per a quedar-se mà a mà amb Peña i, després de regatejar-lo, anotava a plaer el 0-2.

La mala fortuna de les lesions colpejaria precisament a l’extrem groguet que marxaria del terreny de joc dos minuts més tard per molèsties. Guedes entrava en el seu lloc.

El Barcelona retallaria distàncies en el marcador per mediació de Gündogan en el minut 59 de partit amb un tret encreuat amb la seua cama esquerra.

Arran del gol, el conjunt local va començar a créixer-se en el partit i set minuts més tard trobaria, a través d’un tir de Pedri, l’empat. Marcelino va intentar frenar l’accelerada blaugrana introduint a Mandi i Capoue en el terreny de joc. Però res podia parar a un Barça entonadíssim i, en el 71, Araújo posava el 3-2 per als locals en una jugada a pilota parada. Les coses es posaven costa amunt per als grocs.

El tècnic groguet va esgotar els canvis en el minut 76 donant entrada a Morales i Mosquera, que debutava amb el Villarreal CF. El Submarí mai es va rendir i va trobar el premi de l’empat en el 84. Morales, en el centre del camp, es girava i li l’entregava a Sorloth, que aconseguia habilitar a Guedes que, després d’entrar en l’àrea, armava la cama per al tret i batia a Peña amb una dretada croada per a posar el 3-3.

I el millor, per al final. Amb el pas dels minuts, el partit s’obria cada vegada més i més, amb un Barça bolcat i un Villarreal que no li perdia la cara al xoc però que feia el que podia per a traure les pilotes d’un conjunt local bolcat a l’atac.

La pilota anava d’una àrea a una altra amb una increïble velocitat fins que, en el 90, Munuera va assenyalar penal a Comesaña i, després de la revisió del VAR, el col·legiat va invalidar la pena màxima. L’emoció anava en augment i, transcorreguts ja nou minuts del descompte, Sorloth certificava la seua excelsa actuació -ja sumava dues assistències- anotant el 3-4 en una jugada dins de l’àrea barcelonista. Tres minuts després, Morales anotava el gloriós 3-5 definitiu per als grocs.

Després del triomf davant l’FC Barcelona (3-5), el Villarreal CF tindrà una nova i important cita diumenge que ve 4 de febrer quan s’enfronte al Cádiz en l’Estadi de la Ceràmica a partir de les 14.00 hores.

FC Barcelona: Iñaki Peña; Koundé, R. Araujo, Christensen (min. 46, Cubarsi), Héctor Fort (min. 46, Joao Cancelo); F. De Jong, Romeu (min. 46, Pedri), Gundogan; Lamine Yamal, Joao Felix (min. 58, Ferran) i Lewandowski.

Villarreal CF: Jorgensen; Kiko F. (min. 76, Mosquera), E. Bailly, J. Cuenca, Alberto M. (min. 70, Mandi); Álex B. (min. 70, Capoue), Coquelin, Santi C.V., I. Akhomach (min. 58, Guedes); Gerard (min. 76, A. J. Morales) i Sorloth.

Gols: 0-1. Min. 41: Gerard. 0-2. Min. 53: I. Akhomach. 1-2. Min. 60: Gundogan. 2-2. Min. 67: Pedri. 3-2. Min. 71: R. Araújo. 3-3. Min. 86: Guedes. Min 90+9: Sorloth. Min 90+12: A. J. Morales.

Àrbitre: Munuera Montero (Comité Andalús). Va amonestar als locals Romeu, Lewandowski i R. Araujo i als visitants Álex B., E. Bailly, Mosquera i Cuenca.

Incidències: Partit entre l’FC Barcelona i el Villarreal CF corresponent a la jornada 22 de LALIGA EA SPORTS 2023/24 celebrat en l’Estadi Olímpic Lluís Companys.