Anàlisi del FK Àustria Wien
||||

El club violeta es va fundar en 1911 i actualment és seté en la lliga austríaca

El Villarreal CF s’enfronta aquest dijous a l’Àustria Wien en la tercera jornada de la fase de Grups de la Conference League (21.00 hores, Ciutat de València). Actualment, el Submarí encapçala la classificació amb sis punts, mentre que el conjunt austríac és quart amb un punt sumat.

El club ‘violeta’ es va fundar en 1911 i juga els seus partits com a local en l’estadi Viola Park de Viena, amb capacitat per a albergar a 17.656 espectadors. El FK Àustria Wien està entrenat actualment per l’austríac Manfred Schmid i compta en les seues files amb homes com el migcampista ofensiu Aleksandar Jukic o l’extrem dret Andreas Gruber, tots dos màxims golejadors de l’equip aquesta temporada amb sis gols cadascun.

Els austríacs, tercers en la Bundesliga 2021/22, per darrere del Salzburg i el Sturm Graz, es van assegurar per primera vegada en cinc temporades l’accés a la fase de grups. En la passada campanya, l’equip austríac només va disputar una eliminatòria: una eliminació davant el Breidablik islandés (1-1 a casa, 2-1 a domicili) en la segona ronda de classificació de la UEFA Europa Conference League. En aquesta temporada 2022/23, l’Àustria Wien ostenta la setena posició en la Bundesliga amb 12 punts sumats en 10 jornades de Lliga.

Els ‘violetes’ també van perdre la seua única eliminatòria aquesta temporada, ja que l’equip de Manfred Schmid va caure en l’eliminatòria de la UEFA Europa League davant el Fenerbahçe (0-2 a casa, 4-1 a domicili), un resultat que li va fer passar a la fase de grups de la UEFA Europa Conference League. És la novena participació del club vienés en una fase de grups europea i la primera des de la 2017/18 en la UEFA Europa League, quan va acabar últim del seu grup per darrere de l’AC Milan, l’AEK d’Atenes i el Rijeka. No ha aconseguit superar les seues últimes set participacions en una fase de grups. L’únic èxit va ser en 2004/05, quan va arribar als quarts de final de la Copa de la UEFA.

Precedents davant rivals austríacs

Aquest és el primera partit entre tots dos clubs en competició UEFA. El balanç del Villarreal en deu partits anteriors contra rivals austríacs és sis victòries, un empat i tres derrotes. No ha patit cap derrota en els últims cinc, dels quals quatre s’han saldat amb victòria, incloent-hi els dos partits de la seua eliminatòria de setzens de final de la UEFA Europa League 2020/21 contra el Salzburg (0-2 a domicili, 2-1 a casa) en el seu camí cap al títol.

Trajectòria de l’Àustria Wien contra equips espanyols

L’Àustria de Viena només ha guanyat a un rival espanyol dues vegades en 20 intents (set empats i onze derrotes). A Espanya, el seu balanç és d’un triomf, dos empats i set derrotes, amb l’única victòria per 1-2 a Bilbao contra l’Athletic Club en els setzens de final de la Copa de la UEFA 2004/05, que es va saldar amb un èxit global pel mateix resultat. Els seus últims cinc partits contra equips de la Lliga, tres d’ells a Espanya, s’han saldat amb cinc derrotes.