Ana Roig, grogueta per sempre
Ana Roig, grogueta per sempre
||||

La borriolenca penja les botes després de 14 anys vestint l’elàstica groga, però segueix vinculada al club com a entrenadora

Ana Roig Pallarés (Borriol, 1996) ha decidit deixar el futbol professional després de quasi quinze temporades enfundant-se la samarreta groga en les diferents categories del futbol base ‘groguet’. No obstant això, la migcampista seguirà lligada a l’entitat groga en el present any 2022, en el qual afrontarà la seua huitena temporada en psicomotricitat i la setena al capdavant de l’equip EDI.

“Després de tants anys, crec que ha arribat el moment de descansar i de tindre noves experiències fora del futbol com a jugadora”, explica Roig sobre els motius que li han fet prendre una decisió tan important, encara que afig que no descarta tornar a jugar algun dia.

Ana Roig, groga des dels huit anys, destaca “el compromís, el treball en equip i una gran experiència” com els valors que més li ha transmés i inculcat la família groga des que va posar per primera vegada un peu en el club vila-realenc.

Bé com a jugadora o com a entrenadora, Ana Roig ha passat més d’una dècada connectada a la metodologia del Villarreal CF i del futbol femení de l’entitat groga. Sobre la seua estructura i evolució, explica que “cada membre que passa deixa el seu granet d’arena. A més, ha augmentat el nombre d’equips donant-se més oportunitats des de les més xicotetes a les més majors i s’han anat aconseguint cada vegada més recursos perquè el primer equip i tota la seua pedrera siguen el que són ara. Encara queda molt camí i espere que continue creixent cada vegada més”.

Malgrat disputar les seues últimes temporades en el Femení B, Ana Roig és una de les artífexs de l’ascens del Villarreal Femení al Repte Iberdrola fa ja unes temporades. Una fita que recorda com el seu major èxit com a futbolista professional i que va aconseguir al costat de jugadores del primer equip com Bea Prades, Lara Mata o Sheila Guijarro entre altres.

Sobre els seus excompañeras i el seu rendiment en la Primera Iberdrola, se sincera: “Estan sabent créixer i adaptar-se al nivell per a poder mantindre’s. Veig un progrés en l’equip per tot el treball que estan fent i crec que acabaran aconseguint els seus objectius” i agrega que espera “continuar gaudint del futbol, no sols com a entrenadora, sinó com aficionada del Villarreal Femení”.

Després de fer oficial la seua retirada, Ana Roig encara un estil de vida diferent al que coneixia com a futbolista professional, però amb les mateixes ganes i passió que li caracteritzen. En l’actual temporada 21/22 afronta la seua huitena temporada en psicomotricitat i la setena en el cos tècnic de l’equip EDI.

Preguntada sobre quins són les diferències entre entrenar a un equip EDI d’un de futbol base, Ana Roig declara: “Principalment es diferencia en l’heterogeneïtat del grup, ja que comptem amb persones de diferents edats i són equips mixtos. També crec que brinda l’oportunitat de practicar aquest esport d’una manera regular a un col·lectiu que per desgràcia no sempre se li ha donat l’oportunitat. Totes les experiències que viuen i com les valoren i les gaudeixen és una cosa que tots hauríem d’aprendre”.

L’equip EDI competeix en LaLiga Genuine Santander, una competició que la borriolenca lloa perquè “a més de donar visibilitat, crea un ambient espectacular en el qual els jugadors i jugadores se senten en la pell dels equips que competeixen en les seues màximes categories com a professionals i es crea un espai en el qual és més important gaudir i divertir-se, que guanyar. Tots els valors que representa aquesta lliga com la companyonia, l’esportivitat, les relacions entre equips i jugadors/as, crec que són necessàries per a totes les persones”.

Ana Roig deixa el futbol després d’una vida sencera gaudint de l’esport rei vestida de groc i defensant els colors de l’equip dels seus amors. Un amor que ha provocat que, malgrat deixar de ser futbolista professional, aquesta històrica jugadora del Villarreal Femení seguisca lligada al club ajudant i formant jugadors per al futur, perquè Ana Roig és una ‘grogueta’ per sempre.

Compartir.