Amics per sempre
Amics per sempre
||||

El Villarreal Femení i Fundació Síndrome de Down de Castelló participen junts en diverses activitats a través d’Endavant Igualtat

La plantilla i el cos tècnic del Villarreal Femení van estar la setmana passada a la Universitat Jaume I amb els usuaris de la Fundació Síndrome de Down de Castelló. Els riures, la diversió i l’entreteniment van regnar en el centre universitari entre tots dos col·lectius durant la trobada.

“Veuen la situació d’altres persones en el dia a dia i que no tothom té tanta sort de poder estar dins d’un equip, d’un club, de viure una vida concreta, que hi ha molts tipus de situacions i que ho normalitzen tot. Les xiques i els xavals s’ho passen en gran junts”, assenyala Sara Monforte, entrenadora del Villarreal Femení, sobre els aspectes positius d’aquestes trobades.

Per part seua, la capitana grogueta, Lara Mata, afegeix que “aquestes accions són molt positives perquè nosaltres vivim en una realitat al marge i hi ha gent que té molts problemes en el seu dia a dia. Ens fa ser conscients i integrar a altres col·lectius en el nostre dia a dia, en les nostres tasques i en el futbol”.

Les jugadores grogues van realitzar tot tipus d’activitats amb els membres de Down Castelló. “Ens hem dividit en tres grups per a fer zumba, bàsquet i futbol. Ens ajuntem i també ens expliquen com és el seu dia a dia i nosaltres com funcionem”, explica la tècnica del Submarí. “A nivell de cohesió, és molt important perquè no sols estàs dins de l’àrea d’entrenaments, també es mouen fora en altres registres”, explica Monforte sobre aquest benefici extra per a la gestió de grup en el vestuari groguet.

Una relació molt estreta

Les integrants del Villarreal Femení valoren de manera molt positiva les accions de RSC (Responsabilitat Social Corporativa) de l’entitat groga. “Personalment, crec que és una iniciativa boníssima que fa que el Villarreal siga un club diferent, que se senta un club familiar i que els que estem dins vegem altres tipus de realitats. Per a mi és un orgull estar al Villarreal i participar en aquesta mena d’iniciatives”, subratlla Monforte.

Així mateix, la zaguera grogueta comparteix el punt de vista de la seua entrenadora d’una manera més general i reivindicativa: “Les grans societats com els clubs i altres empreses són les que han de donar suport a aquest tipus d’iniciatives per a donar-los visibilitat. És molt necessari per a ser conscients. Ells i nosaltres ens enriquim mútuament, però també volem donar-los visibilitat de cara a la resta de la societat”.

El Villarreal Femení va realitzar el mes de novembre passat la seua primera activitat d’Endavant Igualtat al costat de la Fundació Síndrome de Down Castelló. Els usuaris del centre castellonenc van visitar la Ciutat Esportiva PAMESA CERÁMICA per a conéixer a les futbolistes grogues, amb les quals compartirien, a partir d’aqueix moment, més jornades de convivència al llarg de la present campanya.

“Vam fer una presentació del seu col·lectiu i de les nostres jugadores. Ells venen a la Ciutat Esportiva a veure’ns entrenar, van estar menjant amb nosaltres i hui hem vingut nosaltres a compartir les seues activitats. Així podem comprendre’ls un poc més”, ens dona a conéixer Lara Mata.

Endavant Igualtat

La iniciativa solidària impulsada pel Villarreal CF va tornar aquesta temporada després d’un any i mig d’interrupció a causa de la pandèmia del covid-19. Els equips principals de la Cantera Grogueta i el Villarreal Femení apadrinaren a diferents centres especials de la província de Castelló.

Aquest projecte, amb clar afany solidari, a posta per l’educació i el desenvolupament personal dels jugadors del futbol base, amb l’objectiu afegit d’ajudar als membres dels centres en el seu desenvolupament personal i amb una sensibilitat concorde als necessitats i dificultats dels altres i compartir amb ells els seues experiències. Aquest intercanvi de valors impulsa i afavoreix en el creixement de totes dues parts.

La iniciativa consisteix a realitzar activitats de convivència al llarg de tota la temporada, amb encontres periòdiques tant en els centres de les associacions com en les instal·lacions del Villarreal CF. En la mesura de les seues possibilitats, els membres dels centres assisteixen als partits i animen als seus equips a la Ciutat Esportiva.

Els centres especials que participaran aquesta temporada en les diferents activitats d’Endavant Igualtat són els següents: Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer (Juvenils), CPEE La Panderola (Juvenils), Down Castelló (Villarreal Femení), CAU (Juvenils), Aspropace (Villarreal C), CRIS La Vall (Villarreal B), AUPA, Consorci de Bombers i EDI del Villarreal (Cadets).

 

Compartir.