Amb l’ànima i el cor (2-2)

ACF FOTOGRAFÍA

El Villarreal empata contra el líder Barça en un duel marcat per les decisions arbitrals

El Villarreal va igualar davant el líder de la Lliga, el FC Barcelona, ​​en un emocionant partit que va estar marcat, inevitablement, per les decisions arbitrals del col·legiat murcià Sánchez Martínez, que va haver de expulsar Piqué en el primer acte i va assenyalar com a penal una inexistent falta d’Asenjo sobre Neymar que el brasiler va materialitzar en el segon gol blaugrana. A la segona meitat, els grocs van fer justícia amb els gols de Bakambu i Mathieu (en pròpia porta).

El Submarí va començar elèctric. No hi havia transcorregut ni un minut de joc i els grocs ja havien estavellat la pilota al pal de Bravo. Va ser en una jugada per banda esquerra de Bakambu, que va deixar assegut Piqué i va centrar perquè entre Trigueros i Arda enviessin la pilota a la fusta. Autèntica mala sort.

Al minut 6, de nou va estar a punt d’arribar el primer gol per al Villarreal. Bakambu va realitzar un espectacular control orientat i va intentar superar a Bravo per alt, però el porter li va endevinar la intenció. Del possible 1-0 es va passar al 0-1, que va arribar en el minut 19. Messi va penjar una falta i després d’un rebuig va ser Rakitic el qual va anotar amb l’esquerra entre un mar de cames grogues.

Poc després van començar a arribar les jugades polèmiques. En la primera d’elles, el col·legiat murcià Sánchez Martínez li va perdonar l’expulsió a Piqué, que va tocar la pilota clarament amb la mà quan ja havia estat amonestat. L’àrbitre no ho va veure i per tant el ‘3’ del Barça no va veure la segona groga.

El Villarreal va seguir a la seva, fregant de nou el gol en una gran jugada per banda dreta que va acabar amb un xut massa fluix de Trigueros des de la frontal. Al minut 40 va arribar una nova jugada polèmica, també en contra dels interessos grocs. Sánchez Martínez va assenyalar com a penal una jugada en què Sergio Asenjo li va prendre clarament la pilota Neymar dins l’àrea. El Madrigal era un clam. Increïble. El brasiler es va encarregar de materialitzar la pena màxima.

El Villarreal no es va rendir i va eixir després del descans disposat a donar-li la volta al marcador. Enrabiat, el Submarí va retallar distàncies en el minut 56. Bakambu va aprofitar un rebuig de Bravo a tir de Denis Suárez i va marcar a porta buida.

L’equip de Marcelino va empatar poc després. Mathieu es va introduir la pilota en la seva pròpia porteria després d’un servei de córner executat des de la banda dreta de l’atac groc (2-2, m. 62).

L’emoció inundava cada racó d’un abarrotat El Madrigal. El Villarreal, més entonat que el líder de Laliga, buscava un tercer gol que li donés un triomf inoblidable, mentre el Barça també creava perill davant un immens Asenjo. Un punt aconseguit amb l’ànima, el cor i l’empenta de la grada. Gran partit. Orgull groc.

Villarreal CF: Asenjo; Mario, Bailly, Víctor Ruiz, Rukavina; Denis Suárez (Pina, m. 73), Trigueros, Bruno, Samu Castillejo; Bakambu (Adrián, m. 70) i ​​Soldado (Leo Baptistao, m. 82).

FC Barcelona: Bravo; Sergi Roberto, Mascherano, Piqué (Mathieu, m. 54), Jordi Alba; Rakitic, Sergio Busquets, Arda Turan (Dani Alves, m. 56); Messi, Suárez i Neymar.

Gols: 0-1. Min. 19: Rakitic. 0-2. Min. 40: Neymar, de penal. 1-2. Min. 56: Bakambu. 2-2. Min. 62: Mathieu, en pròpia porta.

Àrbitre: Sánchez Martínez (C. Murcià). Va amonestar amb cartolina groga als locals Asenjo, Víctor Ruiz, Soldado, Bruno, Rukavina, Pina, Mario i Trigueros; així com als visitants Piqué, Arda Turan, Jordi Alba i Mascherano.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 30 de la Lliga BBVA disputat a l’estadi El Madrigal davant la presència de 24.398 espectadors. Es va guardar un respectuós minut de silenci en record de les víctimes d’un greu accident de trànsit a Tarragona i de la mare de l’entrenador de porters del Villarreal CF, Jesús Unanua.