A un pas de setzens (1-1)

El Villarreal empata davant el Maccabi, consolida el seu lideratge i acaricia la classificació a la següent ronda d’UEFA Europa League

El Villarreal CF va empatar en la seua visita a Tel Aviv (1-1). El conjunt d’Unai Emery va sumar un punt davant el conjunt israelià que li deixa a un sol pas de setzens de final de la UEFA Europa League. El Submarí es va avançar en el marcador per mediació de Baena. El seu gol es va veure contrarestat a l’inici del segon temps per un tant de l’equip hebreu, obra de Pesic.

El conjunt ‘groguet’ va aterrar a Israel sabent que una victòria li atorgaria el bitllet a setzens de final de la UEFA Europa League com primer de grup. Davant aquesta tessitura tan especial, el tècnic del Villarreal, Unai Emery, va tornar a apostar pels jugadors que estan tenint major continuïtat en competició europea, on el Submarí comptava els seus encontres per victòries. L’equip groc va saltar a l’Estadi de Bloomfield amb un onze inicial que presentava huit canvis respecte al partit davant el Real Madrid. Només van repetir titularitat Bacca, Trigueros i Pedraza.

El partit va començar amb clar domini del Villarreal. Des dels primers compassos del xoc, els d’Unai Emery van imposar la seua qualitat i es van fer els amos de la pilota. Malgrat tindre la possessió, al Submarí li va costar un gran esforç trobar espais en la treballada i replegada línia defensiva del Maccabi Tel Aviv.

Després d’un primer temps sense ocasions destacables, en l’últim minut de la primera meitat, el Villarreal va trobar el punt que obria el marcador. Álex Baena avançava als ‘groguets’ amb una excepcional definició enfront del portera rival, després d’aprofitar una fabulosa assistència a l’espai de Carlos Bacca, precedida d’una galopada de Rubén Peña pel carril central.

Tot un déjà vu. El joveníssim migcampista d’Almeria anotava el seu segon tant aquesta temporada. De nou en Europa League davant el Maccabi Tel Aviv i aprofitant una gran assistència de Carlos Bacca, tal com va passar en el partit disputat en La Ceràmica.

Després del descans, el Maccabi Tel Aviv va sorprendre el Villarreal al minut de reprendre’s l’enfrontament. El conjunt israelià va igualar la contesa per mediació de Pesic, que va caçar una pilota dins de l’àrea xicoteta i no va perdonar al conjunt groc.

El Submarí va començar amb mal peu el segon temps. El Maccabi va poder remuntar el partit abans d’aconseguir l’hora de joc per mediació de Pesic, que es va plantar només davant Rulli i va enviar el seu tret per damunt de l’arc groc.

Amb l’objectiu de reprendre el control del xoc, Unai Emery va decidir fer quatre substitucions ja complit el minut 60. Gerard, Fer Niño, Yeremy i Parejo van ingressar al terreny de joc en substitució de Bacca, Take, Chukwueze i Trigueros.

El Submarí va avançar línies a la recerca del segon tant. Li va faltar una mica de fortuna, quan en el minut 72, Gerard va enviar al pal un tret des de la frontal de l’àrea.

Abans d’aconseguir el temps afegit, el Maccabi Tel Aviv es va quedar amb un home menys després de li expulsió per roja directa de Saborit. El Submarí ho va intentar fins al xiulet final. En el descompte, Coquelin va fregar el gol de la victòria amb un testarazo a l’eixida d’un servei de cantonada.

Finalment, el Villarreal va sumar un bon punt davant el Maccabi Tel Aviv que li permet consolidar el seu lideratge del Grup I de la UEFA Europa League, però no és suficient per a segellar la classificació a setzens de final.

Maccabi Tel Aviv: Tenenbaum; Kandil, Hernández, Tibi, Saborit; D. Peretz, Glazer (Blackman, m. 54), Golasa (Davidzada, m. 92), Cohen (Karzev, m. 90), Pesic (Rikan, m. 85) i Biton (Yeini, m. 85).

Villarreal CF: Rulli; Peña, Foyth, Funes Mori, Pedraza; Trigueros (Parejo, m. 62), Coquelin, Álex. B (Iborra, m. 75), Chukwueze (Yeremy, m. 62), Bacca (Fer Niño, m. 62) i Take. (Gerard, m. 62).

Gols: 0-1. Min. 44: Baena. 1-1. Min. 46: Pesic.

Àrbitre: Tiago Martins (Portugal). Va amonestar als locals Kandil i Tenembaum, així com als visitants Coquelin, Funes Mori i R. Peña. Va expulsar amb roja directa al local Saborit (89’).

Incidències: Partit entre el Maccabi Tel Aviv i el Villarreal CF corresponent a la jornada 4 de la Fase de Grups de la UEFA Europa League celebrat en l’Estadi de Bloomfield.