skip to content
24 anys de l’arribada de Fernando Roig
24 anys de l’arribada de Fernando Roig
||||||

L’actual president del Villarreal CF va arribar al club el 15 de maig de 1997

Hui, 15 de maig del 2021, es compleixen 24 anys d’un fet històric per al Villarreal CF. Fernando Roig va assumir la presidència del club a mitjan maig de 1997 i des de llavors el club no ha parat de créixer, acumulant alegries i superant les desil·lusions. L’acord es va fer públic el 15 de maig de 1997 en el Restaurant Avinguda 41 amb la presència de Fernando Roig i de l’en aquells dies president del club, Pascual Font de Mora. 

Amb Fernando Roig al comandament, el Villarreal ha viscut tres ascensos a la màxima categoria del futbol espanyol. Roig va agafar les regnes del club com a màxim accionista al maig de 1997 i va augurar un futur molt ambiciós, en el qual tenia la intenció de pujar a l’equip “a dos anys vista” a la màxima categoria del futbol espanyol. El president es va avançar a la seua promesa i, en la primera temporada al comandament de l’entitat, va aconseguir fer història. El Villarreal CF va aconseguir l’ascens a la Primera Divisió i va deslligar l’alegria de tota la ciutat. 

Amb el pas dels anys, tant l’equip com el club han anat creixent amb passes de gegant. Actualment, el Villarreal CF compta amb dues Ciutats Esportives i l’espectacular i remodelat Estadi de la Ceràmica. 

Fernando Roig ha fet créixer al Villarreal a nivell mundial, ja no sols pel rendiment com a equip sinó com a marca. Fitxatges de renom com Palermo, Riquelme, Forlán o Pirès, entre altres, van provocar que el Submarí fóra reconegut de llarg a llarg del panorama futbolístic internacional. A més, altres grans estreles van sorgir de la #CanteraGrogueta, com per exemple Bruno Soriano o Santi Cazorla, entre altres. 

Cada temporada, la plantilla era més competitiva. Així, van començar a arribar més èxits. Per exemple, les semifinals de la UEFA Champions League en la 2005/2006, el subcampionat de Lliga en la temporada 2007/2008, les semifinals de la Copa de la UEFA en la 2003/2004, les semifinals de la UEFA Europa League en les temporades 2010/2011 i 2015/2016 o les semifinals aconseguides de la Copa del Rei en la campanya 2014/2015. A més, cal tindre en compte que en la present campanya, el Submarí ha sigut capaç d’aconseguir la seua primera gran final de la història. Jugarà pel títol de la UEFA Europa League contra el Manchester United el dimecres 26 de maig (21.00 hores, Gdansk). 

Comptant la present, amb Fernando Roig com a president, el Villarreal CF acumula 21 temporades en Primera Divisió, de les quals 14 el Submarí ha jugat competició europea (16 comptant la Copa Intertoto). Impressionant. 

De tots els màxims mandataris que dirigeixen els clubs de LaLiga, Fernando Roig és el que porta més temps en el càrrec. Per molts més.

Compartir.