Una miraculosa segona volta
Una miraculosa segona volta

ACF FOTOGRAFÍA

El segon filial groc va aconseguir revertir la situació, després de no començar bé la temporada

Un canvi de rumb en el moment oportú. El Villarreal C, segon filial groc, va començar la temporada en Tercera Divisió amb el pitjor guió possible. Amb un equip molt jove, després de les 13 primeres jornades l’equip era cuer i per la seua banqueta havien passat ja els tècnics Tito García Sanjuán –fins a la jornada 6- i Eder Sarabia. L’entrada de Paco López va suposar tota una revolució per als grocs. El valencià va acabar sent el revulsiu i va donar la volta a una complicada situació, la qual cosa va permetre que l’equip acabara la Lliga en una posició còmoda, catorzè (48 punts), sense passar dificultats en les últimes jornades.

La temporada era la setena consecutiva per al Villarreal C en la quarta categoria del futbol espanyol, en un grup de la Tercera Divisió, el sisè, molt exigent i en el qual destaca la igualtat. Malgrat que l’inici del segon filial groc no va ser bé i no van sumar una victòria fins a la jornada 11, els pupils de Paco López amb humilitat, treball i esforç van saber revertir la situació i mantenir-se un any més en Tercera gràcies a una increïble segona volta.

El principal aspecte positiu de la temporada va ser la reacció de l’equip. El ‘C’, compost per jugadors joves, amb molt talent i poc acostumats a veure’s en les posicions baixes de la taula, va saber canviar el rumb i trobar-se amb el camí del gol i de les victòries per a eixir de la zona de descens i aconseguir des de l’arribada de Paco López (14ª jornada) 41 punts, el 85 per cent dels punts totals aconseguits.

També cal destacar la capacitat anotadora del segon filial. Els grocs van tancar la temporada amb 52 gols a favor, sent el quart equip més golejador de la Tercera Divisió (grup 6). Álvaro Fernández, que es va marxar a l’hivern a l’Elche Ilicitano, va anar el màxim anotador amb nou gols i Cubillas, reforç de gener, va anotar un total de set dianes.

A més, el Villarreal C va demostrar que és capaç de competir amb tots els equips de la competició. Així, va aconseguir golejar al Eldense (4-1), campió de lliga, en la Ciutat Esportiva; també ho va fer contra l’Acero (4-0) i contra l’Utiel va aconseguir la major golejada de la Tercera Divisió (grup 6) amb un resultat de 7-1.

 

Compartir.