skip to content
Un pas més contra l’ELA
Un pas més contra l’ELA

HOYOYO

La campanya del Cadet A recapta, per ara, 10.814,84 euros per a la investigació de la malaltia

La sala de premsa de la Ciutat Esportiva del Villarreal CF ha acollit aquest migdia l’acte de lliurament del xec solidari amb 5.000 euros donats pel club a FUNDELA (Fundació Espanyola per al Foment de la Investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica) com a part de la campanya #DonaContraELA llançada pel Cadet A de la #CanteraGrogueta. A més, a aquests 5.000 euros, cal afegir els 4.814,84 euros recaptats pels propis jugadors del Cadet A amb la venda d’entrades per al partit davant l’Sporting i de la rifa solidària que ja van ser ingressats en el compte solidari que continua obert (ES22 0128 0290 4701 0003 6303). Cal destacar que les polseres solidàries de #DonaContraELA segueixen a la venda per només 1 euro a les botigues oficials del Villarreal CF i en la Ciutat Esportiva. Fins al moment s’han recaptat 1.000 euros amb la venda de polseres, però encara queden 3.000 per vendre. Finalment, assenyalar que en la celebració del torneig Yellow Cup Summer a la Ciutat Esportiva també se celebrarà una nova rifa solidària amb material esportiu donat pel primer equip.

L’acte ha estat encapçalat pel conseller delegat del Villarreal CF, Fernando Roig Negueroles, i hi han assistit els membres del cos tècnic i capitans del Cadet A, el president de FUNDELA, Jesús S. Mora, la vicepresidenta de FUNDELA, María Teresa soles, Javier Matallanas com a patró de la fundació, el psicòleg del Villarreal CF, Berni Vert, i la directora de la Residència Mare de Déu de Gràcia, Maribel Piera.

El Cadet A del Villarreal va llançar la campanya #DonaContraELA a l’abril amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació contra el ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica), que és una malaltia neurodegenerativa progressiva que afecta les cèl·lules nervioses del cervell i de la medul·la espinal que pateix, entre d’altres milers d’espanyols, Carlos Matallanas.

La relació del Cadet A amb Carlos Matallanas ve des de la presentació de la iniciativa Endavant Igualtat, fa dues temporades, a la qual va assistir el seu germà, el periodista Javier Matallanas. La història de Carlos va impressionar als jugadors del Cadet A, que des de llavors han donat suport a la lluita contra el ELA amb un seguit d’iniciatives, tot i que des de l’abril han volgut potenciar-les.

Les accions que han format part de la campanya #DonaContraELA han estat les següents:

 • SAMARRETES DE SUPORT. Els jugadors del Cadet A llueixen a les equipacions el nom de C. Matallanas just a sobre del dorsal i a la part baixa de la seva samarreta el hashtag #DonaContraELA. A més, l’equip ha realitzat un collage amb missatges de motivació que han quedat plasmats en un emotiu quadre dirigit a Carlos Matallanas.
 • NÚMERO DE COMPTE SOLIDARI. El club va habilitar un número de compte solidari de FUNDELA (Fundació Espanyola per al Foment de la Investigació de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica) en què els aficionats que ho desitgin poden donar per finançar la investigació contra el ELA (ES22 0128 0290 4701 0003 6303).
 • CAMPANYA AL TORNEIG MIC. Els jugadors del Cadet A van mostrar una pancarta durant el torneig MIC en què es podia llegir el hashtag #DonaContraELA, així com el número de compte per a les donacions dels aficionats. Al llarg de tot el torneig els jugadors del Cadet A van donar a conèixer aquesta iniciativa solidària.
 • GRADA SOLIDÀRIA DAVANT EL SPORTING. El Cadet A es va realitzar la foto oficial amb el primer equip abans del partit davant l’Sporting de Laliga Santander a l’Estadi de la Ceràmica. A la foto apareixerà també un peu informatiu en el qual es podrà llegir el hashtag #DonaContraELA i el número de compte solidari (ES22 0128 0290 4701 0003 6303). A més, l’habitual ‘Grada Solidària’ va estar destinada a aquest partit a la campanya contra el ELA. Els jugadors del Cadet A van vendre entrades per només 10 euros.
 • RIFA SOLIDÀRIA. A més, cal destacar que en el partit davant l’Sporting es va celebrar una rifa solidària amb material esportiu donat pels futbolistes del primer equip. Els jugadors del planter van vendre ‘tiquets’ per només un euro en els accessos a l’estadi. En els punts de venda també hi va haver guardioles en les que els seguidors van dipositar les seves donacions.
 • POLSERES SOLIDÀRIES. L’últim projecte en què està immers l’equip per recaptar diners és la venda de polseres amb el logo del club, de FUNDELA i el #DonaContraELA. Estan a la venda a les botigues oficials i a la Ciutat Esportiva per 1 euro.
 • REPERCUSSIÓ EN MITJANS DE COMUNICACIÓ. Els jugadors del Cadet A van donar a conèixer la campanya en diferents mitjans de comunicació de repercussió nacional. A més, es van elaborar vídeos que van aparèixer en els suports oficials del club i al videomarcador de l’Estadi de la Ceràmica.
 • UNA ALTRA RIFA SOLIDÀRIA A LA YELLOW CUP SUMMER. A finals de juny es celebrarà a la Ciutat Esportiva la Yellow Cup Summer. En aquest torneig està previst que es realitzi una altra rifa solidària amb sorteig de material esportiu donat pels jugadors del primer equip.

RECAPTACIÓ DE LA CAMPANYA

 • Rifa solidària: 4.814,84 euros.
 • Donació Villarreal CF: 5.000 euros.
 • Polseres: 1.000 euros. Pendent venda de 3.000 unitats.

Total: 10.814,84 euros.

Compartir.