Triomfal cap de setmana per al Playas

PLAYAS DE CASTELLÓ

El club d’atletisme patrocinat pel Villarreal CF triomfa en el Nacional Júnior i en el de Veterans per clubs

El Club Atletisme Playas de Castelló, patrocinat pel Villarreal CF dins de la seua iniciativa Endavant Esports, ha triomfat en totes les competicions d’aquest cap de setmana. D’una banda, els castellonencs han culminat amb èxit el Campionat d’Espanya Júnior, celebrat a Valladolid. El Playas es va fer amb 15 medalles (7 ors, 5 plates i 3 bronzes), que li van convertir en el club capdavanter en la classificació amb 139 punts i amb un clar avantatge sobre el subcampió, el Marathón madrileny, que va finalitzar a 59 de l’equip castellonenc.

El participant més laurejat del Campionat d’Espanya Junior va ser Tierno Amadou, que va disputar la prova de salt de longitud. En el seu sisè intent va aconseguir una marca de 7,73 metres, la qual cosa li va permetre no solament fer-se amb la medalla d’or sinó també aconseguir la quarta millor marca europea de l’any en categoria junior.

Al seu torn, els atletes veterans del Playas de Castelló van competir en el Campionat d’Espanya de Clubs de veterans, celebrat a Vitoria. A pesar que era la primera vegada en la qual el club castellonenc competia en aquesta categoria, es va proclamar Campió d’Espanya i va ascendir de manera imminent a la Primera Divisió. D’aquesta manera, el Playas va finalitzar en primera posició amb 120 punts, a 19 de l’Atlético malagueño, que es va fer també amb l’ascens.

Mínima olímpica i mundialista de Yidiel Contreras

Quant als assoliments individuals, va destacar la gran actuació del corredor de tanques Yidiel Contreras a Brussel·les. L’atleta del Playas es va fer amb la sisena millor marca europea de la temporada en parar el crono en 13,37 segons. Amb aquest registre, Contreras va signar la millor marca espanyola de la temporada i, de pas, el passaport per a competir tant en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro com en el pròxim Mundial de Pequín.