Sobre la botzina (1-2)!

Sorloth li dona el triomf al Villarreal en el minut 93 per a continuar somiant amb Europa

El Villarreal vol continuar creient. El Submarí va véncer sobre la botzina el xoc de la vesprada del diumenge davant la UD Almería. En un partit molt igualat i amb poca claredat en atac per part de tots dos equips, els grocs s’emporten el triomf gràcies al punt d’Ilias Akhomach en el primer acte i d’Alexander Sorloth en pràcticament l’última jugada del partit.

Marcelino va optar per un onze similar al que va sumar un punt diumenge passat en el Nou San Mamés. Mandi i Coquelin en els llocs dels sancionats Albiol i Comesaña, Alfonso Pedraza en el flanc esquerre i Ilias Akhomach per la banda dreta eren les cares noves a l’onze que es va enfrontar al vigent Copa del Rey. Davant esperava una més que necessitada UD Almería, que en el xoc vespertí davant el Submarí tenia una de les seues últimes oportunitats per a enganxar-se a la baralla per la salvació.

La UD Almería va imprimir un ritme alt al partit des de l’inici. El conjunt entrenat per Pepe Mel pressionava l’eixida de pilota dels grocs, que no aconseguien trobar amb facilitat a Álex Baena i Gerard Moreno, peces claus en la construcció del joc d’atac groguet.

El conjunt d’Almeria percutía per la banda dreta, on un inspirat Marc Pubill amenaçava amb centres laterals i trets llunyans que, de moment, no suposaven un problema per a Filip Jörgensen.

El Submarí va començar a estirar-se i així van arribar les seues primeres ocasions en el Power Horse Stadium. Primer, una combinació entre Gerard i Sorloth obligava a emprar-se a fons a Maximiano per a evitar el gol de l’ariet català. Posteriorment, Álex Baena ho intentava amb un llançament llunyà que marxava prop del cep del pal local.

Finalment, el premi del gol arribaria després d’una brutal jugada col·lectiva iniciada per una descàrrega d’esquena d’Alex Sorloth per a un Álex Baena que obria a la banda esquerra, on apareixia el sempre amenaçador Alfonso Pedraza per a, després d’alçar el cap, posar una pilota rasa al punt de penal on apareixia Ilias Akhomach per a definir de primeres amb la seua cama dreta al fons de la xarxa.

No obstant això, l’alegria del Villarreal duraria poc perquè en la següent jugada el Choco Lozano saltava per damunt de Kiko Femenía per a cabotejar un centre lateral davant el qual res va poder fer el porter groc.

El Submarí no es va ensorrar i va buscar de nou la porteria rival per a posar-se de nou per davant en el marcador. Una rematada d’Ilias en un córner botat per Baena i una cabotada desviada de Sorloth a centre de Pedraza van ser les dos grans ocasions que van tindre els grocs abans del descans per a trencar l’empat. No obstant això, blanc-i-vermells i grocs firmaven l’empat a un al final dels primers 45 minuts.

La pilota va tornar a rodar en la segona part i la primera gran ocasió del Submarí en el segon acte va arribar en el minut 57. En una situació de 3 atacants grocs davant 2 defensors d’Almeria, Baena, que comandava el contraatac, obria a Alexander Sorloth que després d’armar la seua cama esquerra s’esvarava impedint que el noruec poguera traure un tret precís en una situació molt favorable per a anotar el 1-2.

I quan semblava que l’empat anava a ser el resultat definitiu, Álex Baena ficava una passada brutal a Alberto Moreno que centrava al primer pal, on Sorloth apareixia per a definir a plaer i fer el 1-2 sobre la botzina per a donar-li tres punts que li permeten al Submarí continuar somiant amb les places europees.