Miralcamp acull la trobada entre el Juvenil i La Panderola
Miralcamp acull la trobada entre el Juvenil i La Panderola

El centre d’educació especial i el conjunt groguet comparteixen una jornada de diversió gràcies a Endavant Igualtat

La Panderola i el Villarreal Sub-18 comparteixen moments inoblidables durant aquesta temporada 22/23. El Juvenil groguet i el centre d’educació especial van de bracet en el projecte Endavant Igualtat, pel qual conviuen els equips de la Cantera Grogueta amb diferents associacions i fundacions de la província, durant la present campanya.

Normalment, els usuaris de la Panderola exerceixen d’amfitrions, però en l’última trobada entre tots dos col·lectius, van ser els grocs els qui van rebre als seus convidats a la sala de jocs de la residència de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza. “Els nostres alumnes preparen les activitats en moltes ocasions, però aquesta vegada han sigut els integrants del Villarreal els qui han preparat aquestes activitats lúdiques”, destaca Paz Esteban, mestra d’audició i llenguatge de la Panderola.

L’entrenador del Juvenil Sub-18, Mario Bárcena, explica l’última activitat del seu equip en aquesta iniciativa del Villarreal: “Hem preparat sis jocs com a parxís, bingo, bitles o futbolí i hem fet grups de cos tècnic, jugadors i alumnes i hem passat una hora increïble amb ells”. Així ho va viure també Rodri Rocafort, un dels porters del conjunt groguet: “Hem estat fent activitats lúdiques amb els alumnes de la Panderola. Ha sigut una passada, ens hem divertit un munt i veiem que han gaudit aquests xiquets que et fan feliç amb tan poc”.

Un projecte enriquidor

El projecte Endavant porta nou temporades sent un dels pilars de la idiosincràsia del Villarreal i això ho perceben tant els jugadors del futbol base groc com les entitats col·laboradores, en aquest cas, La Panderola. “Considerem que és un projecte molt enriquidor que resulta molt motivante a l’alumnat perquè a la majoria els encanta el futbol i més en concret el Villarreal, per la qual cosa estan súper satisfets i ho fan amb molt de gust”, explica la representant del centre.

I és que la branca Endavant Igualtat “és una d’aqueixes tantes coses que té el club que genera sentit de pertinença”, afirma Bárcena, que afig que “molts xics i jo mateix som de fora i ens ajuda a acostar-nos a altres realitats i altres situacions de la vida, a Vila-real i a sentir, pensar i conéixer com funciona tot tant en el club com a la ciutat i als xics els ajuda a eixir d’aqueixa bambolla en la qual viuen en el dia a dia de residència, institut, futbol i descans”. Així mateix, el porter del Juvenil del Submarí confessa que “Veus que estàs ajudant als altres, veus l’agraïts que són i això t’ompli un munt”.

Les associacions que col·laboren amb el club i els seus usuaris gaudeixen d’aquestes sinergies, però tal com deia José Manuel Llaneza, el major beneficiat és el Submarí. Així ho veu també el tècnic càntabre: “No tinc cap dubte que els majors beneficiats som nosaltres. Veus la il·lusió amb les quals venen els xics de la Panderola, de la Fundació Síndrome de Down, de l’equip EDI del Villarreal o de la Residència Verge de Gràcia i és súper reconfortant”.  

Així doncs, els jugadors de la Cantera Grogueta vine diferents realitats estant cada any lligats a una associació diferent. Per exemple, Rodri recorda la seua experiència l’any passat amb: l’Associació d’Alzheimer: “A mi em va impactar molt. És gent com els nostres avis, gent amb un cor enorme i estem feliços de poder ajudar-los, encara que siga un ratito”.

“Ens acosta no sols al que és el club, sinó al seu entorn, que és el que el manté viu i el més important”, matisa Mario Bárcena en una cita que resumeix l’esperit d’aquest projecte de responsabilitat social.

Compartir.