skip to content
Llaneza i el centenari de La Cerámica, els nous passatges del Passeig Groc
Llaneza i el centenari de La Cerámica, els nous passatges del Passeig Groc

El Villarreal CF incorpora dos emblemàtiques imatges al singular passeig de la fama de l’Estadio de la Cerámica

El Villarreal CF ha presentat este dimarts les dos noves imatges del Passeig Groc. En un acte liderat per Fernando Roig i l’alcalde de Vila-real José Benlloch, el club groc ha inclòs dos taulells en homenatge a José Manuel Llaneza, exvicepresident del Villarreal CF, i el centenari de l’Estadio de la Cerámica, que es va complir el passat 17 de juny de 2023.

A este bonic acte van acudir a més els membres del consell d’administració, el president de l’APV, així com els familiars de José Manuel Llaneza i descendents de José Calduch, fundador del club i president que va comprar els terrenys de la partida El Madrigal, on es va construir el camp.

Estos dos nous moments se sumen als quatre taulells ja existents, les fotografies de les llegendes Bruno Soriano i Santi Cazorla, així com les imatges de la consecució del títol de la UEFA Europa League en 2021 i el primer ascens a Segona Divisió de 1969/70.

José Manuel Llaneza, artífex de l’èxit groguet

José Manuel Llaneza va ser un dels grans artífexs de la brillant història del Villarreal CF. El directiu valencià va exercir com a gerent, conseller delegat i vicepresident durant els seus 28 anys vinculat al club. Va aterrar de la mà de Pascual Font de Mora, va professionalitzar el club en un moment clau i va convéncer a Fernando Roig perquè es fera càrrec del club.

Amb la seua magnífica gestió, el Villarreal CF aconseguix dos ascensos a Primera Divisió, unes semifinals de la UEFA Champions League i un altre parell de semis de la UEFA Europa League. Amb ell en la directiva, el Submarí va aconseguir el major èxit de la seua història: el títol de l’Europa League en 2021.

A més de la seua exitosa trajectòria esportiva, de la mà de Fernando Roig, va liderar la construcció de la Ciutat Esportiva, que ara rep el seu nom a mode d’homenatge. També va ser un dels grans impulsors de la Cantera Grogueta, fins a convertir-la en una de les pedres angulars del projecte.

L’Estadio de la Cerámica, un camp centenari

Inaugurat el 17 de juny de 1923 sota el nom de Camp del Villarreal, l’Estadio de la Cerámica és un dels pocs camps centenaris del futbol d’elit espanyol.

Conegut anteriorment com El Madrigal, el feu groguet s’ha mantingut inalterable en el mateix lloc on el va concebre José Calduch, fundador del club, fa ja més de 100 anys. Des de llavors, ha patit infinitat de reformes. Especialment després de l’arribada de Fernando Roig al Villarreal CF, que va liderar diverses remodelacions. En 2017, el club va canviar la denominació a Estadio de la Cerámica i va iniciar una impressionant transformació fins a convertir-se en un dels camps més moderns i avantguardistes del futbol continental.

Compartir.