skip to content
L’Obra Social “la Caixa” dóna suport als equips EDI
L’Obra Social “la Caixa” dóna suport als equips EDI
VILLARREAL CF

La donació de la Fundació es destinarà a l’Escola de Discapacitats Intel·lectuals del Villarreal CF

L’Obra Social “la Caixa” col·laborarà de nou amb la iniciativa Endavant Solidaritat per a aquesta temporada 2018-2019. Amb aquesta ja són tres campanyes en què l’Obra Social “la Caixa” col·labora amb aquest projecte solidari del Villarreal CF, on els equips EDI del Villarreal CF seran els receptors de l’ajuda. Per donar-li oficialitat, representants de “la Caixa” van visitar als jugadors dels equips EDI durant un entrenament a la Ciutat Esportiva. Concretament, van assistir el director territorial d’Empreses, Dino Gosp, el Director Àrea de Negocis Vila-real-Província Sud, Enrique Puigmoltó, els directors d’Oficina de Vila-real, Arsenio Orero, Francisco I. Palomares i Jorge Martínez, la Gestora de la Direcció d’Àrea de Negocis Vila-real-Província Sud, Eulàlia Climent, i la Gestora Territorial d’Fundació Bancària “la Caixa”, Soraya Casado Cocho.

Amb una tradició solidària de més d’un segle, l’Obra Social “la Caixa” és la primera fundació privada a nivell nacional i una de les de més importants del món que segueix reforçant els seus llaços amb el club groc.

Amb el ferm objectiu d’integrar tots els groguets, siga quina siga la seua condició, el Villarreal CF va posar en marxa en la temporada 2015/16 el projecte de l’Escola de Discapacitats Intel·lectuals (EDI). Hui en dia, el Villarreal CF compta ja amb tres equips EDI formats íntegrament per futbolistes discapacitats procedents de centres especials com el Centre Ocupacional o La Panderola de Vila-real i que serveixen com una activitat d’esplai, esport i diversió en què a més genera identificació per defensar els colors del club.

Els tres equips EDI del Villarreal CF entrenen dues vegades a la setmana a la Ciutat Esportiva i es troben plenament integrats en l’estructura de la Cantera Grogueta.

A més, cal destacar que el Villarreal CF ha estat un dels equips impulsors de LaLiga Genuine, que pretén apropar a totes les persones amb discapacitat intel·lectual al món del futbol, ​​amb l’objectiu de normalitzar aquesta pràctica. La temporada 2018/2019 de LaLiga Genuine compta amb 30 clubs, entre els quals hi ha el Villarreal CF. La inauguració d’aquesta competició es va realitzar a la Ciutat Esportiva de Miralcamp el mes d’octubre del 2017 i va comptar amb la presència del President de LaLiga, Javier Tebas.

Obra Social, l’ànima de “la Caixa”

La Fundació Bancària “la Caixa”, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, ha incrementat durant 2018 el pressupost per a la seua Obra Social, que se situa en 520 milions d’euros. Aquesta dotació posiciona a l’entitat com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com l’atur, la lluita contra l’exclusió o l’accés a l’habitatge, segueixen concentrant bona part dels esforços. El 59% del pressupost, es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% és per a la promoció de la cultura i l’educació; i el 18% es dedica a la investigació ia la formació d’excel·lència.

Compartir.