L’Infantil A, sinònim d’humilitat i treball
L’Infantil A, sinònim d’humilitat i treball

VILLARREAL CF

L’Infantil A és tercer en la Lliga Autonòmica i ve de guanyar 0-7 a l’Alcoyano

L’Infantil A està quallant una gran campanya. A hores d’ara es situa en tercera posició amb 45 punts (i solament 2 partits perduts), a tan sols quatre del Llevant UD, que és actualment segon en la taula classificatòria. Adrián Ibáñez, entrenador d’aquest grup d’adolescents de 13 i 14 anys, assenyala la qualitat de la lliga, així com el gran paper dels seus xics. “La temporada està sent bona. És una lliga molt forta, amb un nivell alt i molt competitiva. Volem acostar-nos més al Llevant UD, ja que solament té 4 punts més que nosaltres, però cal seguir treballant i no obsessionar-se amb això”. El preparador groc, d’igual manera, destaca la capacitat d’aquest grup per a sobreposar-se a les adversitats. “Hem d’anar pas a pas, però no anem a tirar mai la tovallola. Anem a seguir barallant per guanyar la lliga fins que les matemàtiques diguen que és impossible, ja que mai saps què pot passar”, apunta. El cos tècnic el conformen, a més, Pablo Pons (preparador físic) i Ferran Arderiu (segon entrenador). 

Des del cos tècnic també es comenta el canvi que pateixen aquests xavals, que passen de jugar en camps de futbol 8 a fer-ho en terrenys de joc molt més grans, els de futbol 11. “La majoria d’aquests xiquets són de segon any i ja tenen experiència en la categoria, ja que l’any passat ja van jugar aquesta competició amb l’Infantil del Roda. El pas de futbol 8 a 11 és complicat. Per exemple, al principi s’acostaven molt a la pilota i s’ajuntaven en espais molt reduïts. El que intentem fer-los veure, mitjançant les tasques que fem en els entrenaments, és que obrint el camp hi ha més probabilitat d’èxit. Ells també s’adonen que tenen més força, les passades els fan millor, tenen més velocitat i resistència, etc.” manifesta Pablo Pons, l’encarregat de l’aspecte físic. 

El cos tècnic no descura alguna cosa vital en tot futbolista: els estudis. “El que intentem inculcar-los és la importància dels estudis, que és el més important. Nosaltres som educadors i formadors. Intentem preguntar-los per com els va en l’escola, què tal les notes, etc. Els fem veure que el futbol i els estudis són totalment compatibles, i els posem d’exemple a Adrián Marín, un xaval com ells, que està amb el primer equip i està cursant una carrera. L’esport també és una via per a formar als xavals”, exposen. 

Els entrenadors destaquen la bona matèria primera amb la qual treballen: “Tenim un grup de xiquets molt bo i el club ens dóna totes les facilitats. Hi ha molt potencial en aquest Infantil A, si no no estarien on estan. No sé si algun arribarà a ser professional, però el talent no ho és tot. Hi ha altres factors importants com l’esforç, la constància, el treball, la humilitat, etc. que van a influir en aqueix llarg camí i que tractem d’ensenyar-li’ls”, puntualitzen. 

Quant al Projecte Wanda, el cos tècnic parla meravelles del mateix: “Tenim tres xiquets amb nosaltres que estan dins del Projecte Wanda. És una experiència nova per a nosaltres i molt enriquidora. Intentem explicar-los de la manera més senzilla que sabem les tasques, perquè cal tenir en compte que parlen un altre idioma. Hi ha un d’ells que entén millor el castellà i aquest li les explica als altres. El que sí que ens ha sorprès és que són molt llests, ja que la seua capacitat d’adaptació als exercicis és molt ràpida”, esmenten. 

Així mateix, valoren positivament la dinàmica de l’equip. “Ara portem tres partits guanyant i la setmana passada vam vèncer 0-7 contra l’Alcoyano. Malgrat que el resultat és el de menys, crec que vam fer el nostre millor partit en la temporada”, manifesten. També tenen paraules per al pròxim partit, contra el Tavernes Blanques. “El Tavernes Blanques és un equip amb jugadors molt grans. Són durs i suposem que es tancaran bastant. Si marquem un gol ràpid i fem el nostre partit i juguem com sabem, el partit segur que serà més còmode per a nosaltres”, expressen. 

Ibáñez té una missió principal, ajudar al desenvolupament dels xavals: “Un dels reptes que ens marquem és que en acabar la temporada, els jugadors diguen “sóc millor jugador que l’any passat”, és a dir, que hagen après alguna cosa no solament com a esportistes, sinó també com a persones”, finalitza. Un equip que va llançat cap amunt a força d’humilitat i treball.

Compartir.