Jugadors i estudiants de matrícula
Jugadors i estudiants de matrícula

VILLARREAL CF

Ángel Mateo, Iván Morante i ‘Monchu’ brillen tant al camp com a les aules

Jugadors del planter i estudiants de matrícula. José Ramón Rosa ‘Monchu’, Ángel Mateo i Iván Morante destaquen tant dins com fora del terreny de joc sent un exemple per als més de 600 jugadors que estan integrats en la Cantera Grogueta. Els tres viuen a la Residència de la Ciutat Esportiva, un lloc idoni perquè es centren en la seva formació acadèmica i futbolística. No en va, l’Institut d’Ensenyament Secundari Miralcamp es troba a tant uns metres de la Ciutat Esportiva.

‘Monchu’, Ángel i Iván brillen a les aules. Els tres freguen l’excel·lent com a nota mitjana i el seu comportament a la Residència és exemplar. El més gran és ‘Monchu’, que té 16 anys i juga com a porter al Juvenil A de l’Roda. Va néixer a Langreo (Astúries) i aquesta és la seva segona temporada a la Cantera Grogueta. En aquest primer trimestre té un 8 de mitjana en els seus estudis, però sol tenir 9. Somia amb ser biòleg i, per descomptat, defensar la porteria del Submarí: “M’agradaria jugar amb els més grans i si no és possible treballar en la biotecnologia”.

‘Monchu’ té clar que no s’ho pot jugar tot a una carta: “És millor tenir dues eixides que només un. A més, aquí al club ens donen premis si som capaços de treure bones notes i aprovar totes les assignatures”.

Aquest és un altre dels al·licients proposats pels tutors de la Residència: premiar l’esforç. ‘Monchu’ té a Sergio Asenjo com a referent. “A més de ser un gran porter és un exemple a seguir com a persona”, assegura el jove porter asturià.

Un altre dels jugadors del planter més destacats a l’aula i en el camp és Ángel Mateo Clemente. Als seus 12 anys, aquesta és la seva primera temporada al club groc, al qual ha arribat des de Cartagena (Múrcia). Actua com a lateral dret a l’Infantil Roda i estudia 1a de l’ESO amb una nota mitjana entre 8 i 9. “Aquí hi ha molt a sobre de nosaltres en el tema dels estudis i sé que és molt important per al meu futur. Si ens va bé això ens ajudarà quan siguem grans “, comenta.

El seu ídol és Jaume Costa. “És un crac, molt bona persona i se li veu molt bon company dins i fora del camp”, assevera Àngel. El seu somni és triomfar en el món del futbol vestit de groc: “Tant de bo d’aquí a 10 anys segueixi al Villarreal com a futbolista professional i tenir molt bones amistats, que sempre és important”.

Finalment, cal destacar la història d’Iván Morante Ruiz. Amb 15 anys porta dues temporades a la Cantera Grogueta. És de Lleó i juga al Cadet del Roda com un polivalent migcampista que pot ocupar diverses posicions. Una benedicció per al seu entrenador. En els estudis també brilla. “Estic a 3r d’ESO i de nota mitjana tinc un 8. Els estudis sempre se m’han donat bé”, recorda.

Iván reconeix que és clau estar centrat: “Ningú et va a assegurar que vages a ser futbolista, per tant has d’intentar assegurar-te un futur. En aquest club els estudis és un dels aspectes més importants “. Amb Bruno com a exemple a seguir en el camp, Iván somia defensar al Submarí: “El meu somni és ser futbolista. Primer aniré a per aquest objectiu. Si alguna cosa falla, m’agradaria treballar en alguna cosa relacionada amb l’esport, com a professor d’educació física, entrenador o fisioterapeuta”.

Compartir.