“Ha estat una experiència increïble”
“Ha estat una experiència increïble”
HOYOYO

La psicòloga María Cosín i la TASOC Noelia Peiró valoren el projecte ‘Històries de vida’

Una experiència enriquidora. La iniciativa ‘Històries de vida’, en què han participat el Cadet A, els ancians de la Residència Mare de Déu de Gràcia de Vila-real i els alumnes de l’IES Miralcamp, s’ha presentat aquest migdia a la sala d’actes de l’institut vila-realenc.

Una de les psicòlogues del Villarreal CF, Maria Cosín, que forma part del cos tècnic del Cadet A, va recordar l’inici d’aquesta reeixida iniciativa: “El projecte de ‘Històries de vida’ neix com una forma de donar-li més qualitat al projecte de col·laboració amb la Residència Verge de Gràcia. La idea era crear un material en el qual poder plasmar les anècdotes que la gent gran de la Residència ens expliquen amb molt d’entusiasme. Podríem dir que ‘Històries de vida’ ha estat una experiència increïble per a tots”.

Maria Cosín va destacar el valor de l’experiència per als jugadors del planter: “És el tercer any en què els jugadors col·laboren amb una associació gràcies a Endavant. Aquesta vegada ho han viscut amb molta naturalitat i han estat molt implicats. Hi ha hagut icotets canvis o millor dit xicotetes conductes en els jugadors que ens han cridat especial atenció i sabem que part d’aquestes conductes són gràcies a aquesta iniciativa. Crec que estem començant a recollir els fruits de la iniciativa Endavant”.

En el projecte ‘Històries de vida’ també han participat alumnes de 4t d’ESO de l’IES Miralcamp. “Aquesta temporada, l’IES Miralcamp s’ha sumat a la iniciativa d’Endavant Igualtat. Tot va sorgir quan el Departament d’Història ens va comentar que volia desenvolupar una unitat didàctica amb els alumnes de 4t d’ESO en un centre residencial de 3a edat localitzat a Vila-real. A partir d’aquí, tot es va desenvolupar amb molta facilitat, ja que per llavors el Cadet A ja havia realitzat activitats amb els usuaris de la Residència Mare de Déu de Gràcia i molts dels alumnes de 4t d’ESO pertanyen al Cadet A del Villarreal CF”.

Noelia Peiró: “El projecte ha superat totes les nostres expectatives”

Per la seua banda, la TASOC (Tècnica d’Animació Sociocultural) de la Residència Mare de Déu de Gràcia, Noelia Peiró, va exalçar la vivència: “Des de dins de la residència ho hem viscut amb molta emoció. Al principi no teníem molt clar com anaven a encaixar dues generacions tan diferents, però finalment ha estat una experiència magnífica. Els ancians estaven desitjant que vinguessin els xavals per compartir les seues experiències amb ells. La residència s’ha omplert de vitalitat i es respirava una altra energia cada vegada que els xavals venien”.

A la iniciativa han participat una desena d’usuaris de la Residència Mare de Déu de Gràcia de Vila-real. “A l’acte de presentació han acudit set dels participants, tot i que han estat 10 les persones grans que han format part de ‘Històries de vida”, va comentar Noelia Peiró.

Totes les històries han estat molt emotives. “No podríem triar una, perquè realment totes són molt emotives i úniques. Parlem de residents que han viscut gran part de la història d’Espanya, que al principi només estudiem i coneixem pels llibres, i per a ells són records de la seva infància”, ha afirmat.

Un dels grans noms d’aquest projecte ha estat el de Pepe Serrano, protagonista del vídeo promocional de ‘Històries de vida’. “Pepe és un home molt sensible i al comunicar-li la notícia no va poder evitar emocionar-se, ja que aquest projecte li ha permès a ell i a tots sentir que la seua vida és important”, ha recalcat.

Per acabar, Noelia Peiró va fer balanç: “El projecte ha superat totes les nostres expectatives. Ha estat una experiència molt enriquidora a tots els nivells”.

Compartir.