El Villarreal CF i la CEU-UCH creen ‘Aula Endavant’
El Villarreal CF i la CEU-UCH creen ‘Aula Endavant’
823c1584c236fcd69304d6e66fd9e7cd

L’objectiu és promoure la recerca i la formació en matèria de salut, educació i comunicació

El Villarreal CF i la Universitat CEU Cardenal Herrera treballaran junts per a promoure la recerca i la formació en camps tan diversos com la salut, l’educació i la comunicació. Aquest és el principal objectiu de el ‘Aula Universitària Endavant’, un ambiciós projecte que han subscrit aquest matí ambdues entitats i que han presentat públicament el vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, la rectora de la CEU-UCH, Rosa Visiedo, i el coordinador de l’Aula Endavant, José Manuel Amiguet.

El vicepresident del Villarreal CF va mostrar la seua satisfacció per l’acord, molt beneficiós per a ambdues parts: “Estem molt contents per aquest acord que hem aconseguit amb la Universitat Cardenal Herrera-CEU. Confiem que donarà molt bons fruits i en què tant el Villarreal com la CEU-UCH tenen molt que guanyar, ja que podem créixer junts de la mà. Som dues institucions que comparteixen molts valors i, per a aquest club, ajudar en la formació dels estudiants, poder participar d’aquest projecte, és tot un honor”.

En una línia similar s’ha expressat la rectora de la CEU-UCH, que ha afegit a la llista de valors compartits per ambdues institucions el de la solidaritat, la integració, el treball en equip i la innovació. Rosa Visiedo ha assegurat que l’engegada de l’Aula Endavant suposarà “un treball valuós tant per a les persones implicades com per a l’entorn”.

L’Aula Universitària Endavant: recerca i formació al servei de Castelló

El conveni per a la creació de l’Aula Universitària Endavant arreplega diverses actuacions conjuntes en matèria de salut i nutrició a desenvolupar en centres escolars, esportius i culturals de pobles de tota la província de Castelló. Entre elles destaca la implementació d’un programa de Fisioteràpia on alumnes i professors de la CEU-UCH desenvoluparan sessions pràctiques i iniciatives de recerca amb els equips pertanyents al Villarreal CF i amb els clubs esportius que formen part del projecte Endavant.

També en aquest camp, però en el plànol formatiu, alumnes i docents dels Graus en Infermeria, Medicina i Gastronomia de la Universitat CEU Cardenal Herrera impartiran sessions als escolars de Castelló entorn de la salut en l’esport i a la nutrició i la vida sana. Aquestes activitats educatives se celebraran en la Ciutat Esportiva del Club, en els clubs associats al programa Endavant, en centres educatius de la província o en la pròpia Universitat.

Els escolars de Castelló seran també els destinataris de les sessions formatives sobre la cultura de la superació i el emprenement que impartiran estudiants i docents de Magisteri de la CEU-UCH.

Per la seua banda, els alumnes de l’Escola de Futbol del Villarreal CF, a més de beneficiar-se de les sessions formatives esmentades, gaudiran d’un programa educatiu específic d’integració, que contindrà aspectes relatius a la formació en competències transversals.

La col·laboració entre la CEU-UCH i el Villarreal CF s’estén també a l’àmbit comunicatiu. Entre les iniciatives que contempla aquesta nova Aula s’inclou un programa per a la gestió de la projecció pública de la marca Endavant i un altre de suport a la gestió de la comunicació del club. En ambdues participaran estudiants i professors dels Graus en Publicitat, Periodisme, Comunicació Audiovisual i Màrqueting del CEU.

Beques per a estudiants de Castelló

Finalment, el conveni arreplega la pròxima convocatòria de les beques d’estudis CEU-UCH i Villarreal CF destinades a estudiants castellonencs amb un bon expedient acadèmic que desitgen cursar un Grau en la Universitat CEU Cardenal Herrera. Aquestes beques pretenen fomentar l’esforç i la superació, valors que comparteixen el club i la Universitat.

Aquest programa de beques suposarà un benefici per als estudiants de grau equivalents a un descompte mitjà aproximat del 75% del cost de cada any acadèmic. Inicialment s’oferiran entorn de 12 beques per als Graus en Educació Primària, Educació Infantil, Infermeria i Medicina de la CEU-UCH a Castelló, la qual cosa suposa una inversió d’uns 60.000 euros per curs i entorn de 300.000 euros per any quan hi haja estudiants amb beca de primer a últim curs.

Compartir.