Placeholder canvas
El Villarreal B comença una nova marxa amb Endavant Igualtat
El Villarreal B comença una nova marxa amb Endavant Igualtat

El filial groguet va compartir la seua primera jornada de la temporada amb la Fundació Síndrome de Down

El Villarreal B ha sigut un dels primers equips del Submarí a inaugurar la temporada d’Endavant Igualtat 2023/24! El conjunt dirigit per Miguel Álvarez, igual que durant la campanya passada, segueix involucrat en esta particular branca del programa de Responsabilitat Social Corporativa de l’entitat groga com un equip més de la base malgrat haver ascendit al futbol professional.

Els companys de viatge del Mini Submarí durant tota la temporada seran els usuaris de la Fundació Síndrome de Down de Castelló, que l’any passat van conviure amb les futbolistes del Femení i que van compartir una primera jornada amb els seus ídols en l’Ermita de Vila-real. “Els meus jugadors favorits del B són Jorge Pascual, que ja va marcar gol amb el primer equip, i Ontiveros. M’agraden els jugadors que fan molts gols”, compte Paco Navarro, usuari de la Fundació i jugador del Villarreal EDI.

Tal com explica el mateix Paco, emocionat per conéixer a Ontiveros, ja coneixia a alguns dels talents del filial groguet: “És la primera vegada que estic amb Ontiveros, però havia coincidit amb molts, com Rodri, de quan estaven en el Juvenil”. El migcampista castellonenc Rodri Alonso ho corrobora: “Ja coincidim la temporada de Juvenil A, conec a molts d’ells i ja sabem el bé que ho passarem”.

I és que alguns dels jugadors del Villarreal B porten molts anys participant en la meravellosa iniciativa del projecte Endavant, com el davanter granadí Diego Collado, des dels 13 anys en la residència de Miralcamp. “Porte 11 anys fent això i hui hem vingut per a conéixer-nos i reunir-nos en grups per a conéixer-nos i saber a què ens dediquem. Ha sigut una presa de contacte per al que ve durant tot l’any”, dona a conéixer Collado.

L’ariet del Mini Submarí, que ja ha tingut els seus minuts amb el primer equip en diversos partits, coincideix amb el seu company Rodri: “A molts els conec d’anys arrere que ja vaig treballar amb ells. Són molt extravertits. Són grans persones, parlen un munt i estic content per ells”. Són molts els jugadors dels diferents equips de la Cantera Grogueta que creuen que estes trobades són molt profitosos per a veure altres realitats, com comentava la temporada passada Iker Álvarez en una jornada amb els usuaris de CRIS La Vall, un centre de rehabilitació i integració social. Alguna cosa que també comparteix Rodri Alonso: “Com cada any, això és un procés que ens fa créixer molt com a persones, ens enriqueix i estem molt agraïts perquè ho passem molt bé”.

I per descomptat, també ajuden, i molt, als membres de les diferents fundacions i associacions d’Endavant Igualtat, que gaudeixen de les seues trobades amb els joves esportistes i i fins i tot solen anar a veure els partits de l’equip amb el qual conviuen cada temporada. “Han vingut a veure’ns molt. Molts són seguidors del Villarreal”, recorda Collado. El fet d’interactuar amb ells de manera natural els il·lusiona. “Hem estat parlant amb ells i m’han preguntat en quina posició jugue, però els meus entrenadors em posen de diverses”, diu Paco Navarro.

El projecte Endavant Igualtat 23/24 va donar la benvinguda a les associacions en una jornada d’inauguració en l’Estadio de la Ceràmica el passat 28 de setembre. L’esdeveniment va començar amb un xicotet aperitiu en el Restaurant El Ceramista, on es van retrobar vells amics d’equips i associacions. Més tard, el nodrit grup de jugadors i usuaris es van desplaçar fins a la remodelada sala de premsa, on el director de futbol del Villarreal, Miguel Ángel Tena, el porter del filial, Iker Álvarez, la responsable de la iniciativa, Paloma Masó, i el mateix Paco Navarro, usuari de Down Castelló i jugador de l’EDI, van presentar les novetats del projecte. Una d’elles és la inclusió del Femení B i de dos alevins de segon any, entrant per primera vegada equips de Futbol 8 en el projecte.

Compartir.