skip to content
El Villarreal, amfitrió del tancament de LaLiga Genuine
El Villarreal, amfitrió del tancament de LaLiga Genuine

El Submarí acull el torneig en la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza y s’enfronta a Elche, Málaga i Granada

El torneig més especial del país arriba a Vila-real aquest cap de setmana! L’equip EDI del Villarreal CF ja es prepara per a ser l’amfitrió de la fase final de LaLiga Genuine Santander, que se celebrarà a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza els dies 9, 10 i 11 de juny. La ciutat d’Europa amb més camps de futbol per habitant rellevarà a Tarragona, Barcelona, Bilbao, Vigo i Burgos, sent seu única de les quarta i última fase i acollint, per tant, a tots els equips participants.

Els groguets s’enfrontaran a l’Elche, al Málaga i al Granada a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza.

Aquest és el calendari de partits per al EDI groguet:

  • Villarreal CF-Elche CF: dissabte, 10 de juny, 12.00h.
  • Fundación Málaga CF-Villarreal CF: dissabte, 10 de juny, 19.00h.
  • Villarreal CF-Granada CF: diumenge, 11 de juny, 12.00h.

A més, tots els equips podran visitar el renovat Estadio de la Cerámica i veure en primera persona racons com la sala de premsa i els vestuaris o trepitjar la mateixa gespa que trepitgen les estreles del Submarí i que ha presenciat tantes nits glorioses.

La responsabilitat de ser amfitrions

El Submarí està comandat per quatre entrenadors de perfils diferents: les exjugadores groguetes Ana Roig i Natalia Miró, la psicòloga Sonia Alcón i l’integrador social Toni Jiménez. Tots ells formen un cos tècnic esplèndid que dirigeix a més de 60 jugadors dividits en diferents grups.

La celebració d’aquesta jornada a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza permet tancar un bonic cercle.  “Vam ser la primera seu de la primera Genuine i ara tanquem aquesta temporada. Per a nosaltres és molt difícil jugar a casa i és important per l’afició perquè és difícil que es desplacen els pares quan juguem lluny”, subratlla Ana Roig.

El suport de la marea grogueta, tal com recalquen des del cos tècnic, serà fonamental.  “Tenim la sort de tindre aquestes instal·lacions i estem encantats d’acollir aquest torneig. Esperem que vinguen tots els familiars dels 60 xavals que tenim i es mobilitze tot perquè hi haja un bon ambient”, admet Sonia Alcón.

D’altra banda, jugar a casa permetrà integrar a tots els jugadors que conformen els equips EDI. Així ho explica l’exjugadora groga: “Només podem convocar a 16 jugadors per a cada fase i aquesta vegada tenim l’oportunitat que tots formen part, encara que no juguen aquest cap de setmana”. Així mateix, una vegada més, Vila-real tornarà a ser l’epicentre del panorama futbolístic nacional, ja que, com a compte Alcón, “venen més de 40 equips a nivell nacional i donarà visibilitat tant al Villarreal EDI i a la ciutat de Vila-real com a tot el col·lectiu de diversitat funcional”.

Sentiment groguet

Paco Navarro és un dels jugadors que disputarà la prestigiosa competició a casa. Porta quasi una dècada sent jugador de l’equip EDI del Villarreal, des de l’any de la seua creació. El castellonenc sent que en jugar-se a Miralcamp aquesta última fase, “has d’esforçar-te una mica més perquè som els amfitrions”. I és que Paco és groguet de cor, com ell mateix afirma: “Quan em pose aquesta samarreta sent l’escut. Em vaig sentir com un professional quan juguem en El Roserar, però cada vegada que em pose la samarreta del Villarreal em sent com Pau Torres”.

De fet, Paco i Pau es coneixen bastant bé de les seues convivències gràcies al projecte Endavant quan el xiquet del poble militava en el Juvenil A. No obstant això, “el que més il·lusió em fa és jugar amb els meus companys i estar tots junts a l’hotel”, confessa Paco.

Una família fora del camp

Una família. Això és el Villarreal EDI dins i fora dels terrenys de joc. “Fem de pare, mare, família, amics i psicòlegs. Les mateixes famílies ens busquen per a tractar amb ells molts aspectes extraesportius”, relata Sonia Alcón. I és que “per la motivació que tenen en aquest projecte tenim la responsabilitat de tindre una gran influència sobre ells, que crec que és positiva”, afig Roig.

Viatjar amb ells a les diferents fases de LaLiga Genuine, “és molt divertit”, com explica Roig, encara que “la principal dificultat és que no estaven acostumats a viatjar amb avió fins que ja porten diverses fases del torneig, estar fora de casa tres dies o menjar el que els aconsellem”. Igual que en la resta d’equips de la Cantera Grogueta, la formació en valors és una màxima per als quatre tècnics, com resumeix la psicòloga i entrenadora: “A través de la pilota treballem els valors, la companyonia i fer amics. És una oportunitat molt gran per a ells”.

Amistat. Família. Valors. Tot això regnarà aquest cap de setmana a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza amb centenars de jugadors que competiran des del respecte i la companyonia.

Compartir.