skip to content
Dues generacions unides gràcies a Endavant Igualtat
Dues generacions unides gràcies a Endavant Igualtat

Els cadets groguets recullen als ancians de la residència per a ensenyar-los La Cerámica

Els cadets de segon any groguets conviuen enguany amb els ancians de la Residència Mare de Déu de Gràcia de Vila-real gràcies al projecte d’Endavant Igualtat. Els futbolistes Sub-16 del Submarí ja han realitzat diverses activitats en el marc del programa de Responsabilitat Social Corporativa de l’entitat groga, però l’última va ser, sens dubte, la més especial. Els de Víctor Herrero van acudir a la residència per a arreplegar als seus nous amics d’esta temporada i ensenyar-los per dins la casa de tots els groguets, el renovat Estadi de la Ceràmica.

Els residents del centre van poder conéixer diferents estades del feu groc, com la sala de premsa, els vestuaris o la zona de banquetes, imaginant dirigir un partit des d’eixa posició. “Hem vingut a veure com s’ha construït l’estadi i tots els seus llocs adjacents, així podem saber com funciona el club”, explicava Pepe Gallén, un dels usuaris de la residència.

20240422 CadeteVisitaEstadioResidenciaAncianos 023

Pepe és un gran aficionat del Villarreal, que recita de memòria l’onze dels herois de l’ascens a Segona de 1970: “Alapont, Debón, Alcanyís, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles i Serrano”. Si aquell ascens ja va ser tota una fita per als aficionats del Submarí, això de l’Europa League, la generació de Pepe ni li ho imaginava: “Un afalac molt gran. Este era un club xicotet que, a poc a poc, ha anat a més. La gent està molt agraïda al club”, recorda.

20240422 CadeteVisitaEstadioResidenciaAncianos 009

Un projecte que continua sorprenent

Si alguna cosa també sorprén a Pepe és la qualitat humana dels jugadors i tècnics del Cadet A i la implicació en Endavant Igualtat, un projecte que els alegra bona part de l’any: “Ens aporta un espai en el qual confiem en la gent. Els jugadors que venen a veure’ns ens omplin el cor perquè estem un poc a part del món”, explica un emocionat Pepe, que no és l’únic sorprés pel programa de Responsabilitat Social Corporativa groguet.

Daniel Lorente, entrenador assistent del Cadet A, viu la seua primera temporada a Miralcamp i no esperava esta implicació del club amb la província de Castelló: “L’impacte va ser gran a l’hora d’entrar en el club i veure com funcionava. Em va sorprendre esta part més humana perquè no està en un altre lloc que conega. Saques als xics de la seua bambolla diària de la zona esportiva i els fas veure les realitats del dia a dia fora del futbol. És una iniciativa molt bona per al desenvolupament dels xics”, subratlla.

20240422 CadeteVisitaEstadioResidenciaAncianos 018

Sobre eixe impacte inicial, també parla Víctor Gómez, portera del Cadet A: “Al principi, el veus amb un poc de dubtes perquè no saps el que et trobaràs, però, una vegada el vius, és una sensació molt bona poder compartir amb diferents persones un dia. És un projecte molt bonic i ajuda molt a tothom. Ens emportem coses molt bones”.

A pesar que Víctor ja porta alguns anys en el club, esta és la seua segona edició d’Endavant, que quan va arribar, es va detindre a causa de la pandèmia del COVID-19. Gràcies al projecte, ha pogut conviure amb gent molt diversa i de diferents generacions: “L’any passat vam conviure amb un centre d’acolliment de xiquets de la nostra edat. Convivim amb ells i vam veure que tothom no té la nostra sort i tractem d’ajudar-los. Enguany, amb la residència, ells tenen més experiència que nosaltres i ens poden aconsellar”.

20240422 CadeteVisitaEstadioResidenciaAncianos 007

Igual que Víctor, els seus companys tracten d’aprendre dels usuaris de la residència Verge de Gràcia, dels quals molts, com Pepe, són grans aficionats del Villarreal. Gràcies a Endavant, compartixen moments únics i la passió per l’escut.

Compartir.