Heroica davant el Girona (0-1)

El Submarí guanya on només havia guanyat el campió i tomba una de les sensacions del campionat gràcies a un gol de Traoré

El Villarreal segueix amb la fletxa cap a dalt. El quadre de Marcelino va véncer al Girona FC (0-1), una de les grans sensacions de LaLiga EA Sports, en el seu estadi, Montilivi, cosa que únicament havia aconseguit aquesta temporada el Real Madrid. Ho va fer gràcies al gol de Bertrand Traoré en l’inici de la segona part que donen tres punts al Submarí per a continuar creient en la baralla pels llocs europeus.

Marcelino va saltar a Montilivi amb un equip amb algunes modificacions respecte al que va véncer per 3-2 al Sevilla la setmana passada. Santi Comesaña tornava a la titularitat després de la seua sanció i Traoré ocupava el flanc dret en lloc de Ilias Akhomach.

La primera ocasió del partit li la va apuntar el Villarreal. El Submarí va aconseguir furtar una pilota en la medul·lar i es va llançar al contraatac per mediació de Guedes, qui va obrir a la banda esquerra on apareixia Sorloth que, en posició de tret, buscava novament a Guedes amb una passada de la mort al qual no va poder arribar el davanter lusità per la potència d’aquest.

El Villarreal havia eixit molt bé al partit. Símptoma d’això era la facilitat amb la qual es plantava en l’àrea rival, en la qual Traoré, amb un tret col·locat des de la frontal, a punt va estar de batre a Gazzaniga i fer un dels gols de la jornada.

Els de Marcelino es mostraven superiors a un Girona que no va incomodar a Filip durant el primer tram del matx, però que va aconseguir despertar superada la mitja hora de joc. El quadre de Míchel, que acumulava molta gent en la zona d’atac, va començar a generar perill per les constants internades de Savio i Tsygankov pels costats els qui o bé amb jugades individuals o buscant a Dobvyk, intimidaven a la defensa groga.

Al final de la primera part, Girona i Villarreal marxaven a vestuaris amb empat a zero en el marcador.
La primera gran ocasió de la segona part per als interessos grocs la va protagonitzar Jorge Cuenca. En el minut 52, el 5 groc s’internava dins de l’àrea i, després de sacsejar-se de la seua marca amb una elegant retallada, li la deixava a la seua cama menys hàbil amb la qual no aconseguia impactar bé la pilota i el seu intent marxava molt desviat.

El Villarreal va créixer amb el pas dels minuts en el segon acte i, en el 59 arribaria el premi del gol per als grocs. A Traoré li somreia la fortuna perquè, després del rebuig d’un defensor local en l’intent de robar-li la pilota a Guedes, se li quedava una pilota ideal per a la seua cama esquerra i que va enviar sense contemplacions al fons de la xarxa.

Al Girona no li va afectar massa el gol, perquè de manera quasi immediata responia amb dues ocasions en menys de cinc minuts que a punt van estar de suposar l’empat. Tsygankov, en primera instància, estavellava un tret des de la frontal en travesser i més tard, a pilota parada, la defensa del Villarreal va haver de traure fins a dues ocasions una pilota en la línia de gol. Els catalans ho van intentar una vegada i una altra, però es van topar en totes les seues temptatives amb la saga groga, excelsa de principi a fi del partit.

Al final, triomf vital per a un Submarí que podrà continuar aspirant una jornada més al somni de competir a Europa la pròxima temporada.

El Villarreal disputarà el seu pròxim xoc aquest diumenge, quan s’enfronte al Real Madrid, a partir de les 19.00 hores, en l’Estadi de la Ceràmica. El que enfronte a grocs i merengues serà l’últim partit que l’equip disputarà com a local en la present temporada 2023/24 i el penúltim de la temporada, perquè tancarà la seua participació en la vigent LaLiga EA Sports davant Osasuna en El Sadar.