Creixent junts
Creixent junts
||||||

L’Infantil A gaudeix amb Creixem de l’última activitat del projecte ‘Un pas més’

L’Infantil A del Villarreal CF va gaudir aquest dijous de l’última activitat del projecte ‘Un pas més’ al costat de Creixem dins d’Endavant Igualtat. Els jugadors del planter groguets van fer entrega als xiquets de l’associació dels materials i suports que han creat al llarg de la campanya per fer-los la vida una mica més fàcil. Com a colofó a un gran any d’Endavant Igualtat, tots junts s’ho van passar d’allò més bé en un parc infantil. Allà, els del planter van fer entrega als xics de Creixem dels regals que ells mateixos havien elaborat per fer-los la vida més senzilla, com ara culleres, forquilles, llapis … i fins a un seient pelvià.

Dins d’aquesta iniciativa d’Endavant Igualtat, els jugadors de l’Infantil A han dut a terme diverses activitats emmarcades dins el projecte ‘Un pas més’ per ajudar els nens amb TEA (Trastorn de l’espectre autista) i diversitat funcional de Creixem.

El Villarreal CF recolza l’ampliació del centre

Cal recordar que el Villarreal CF ha realitzat una sèrie d’activitats al llarg d’aquesta campanya per recaptar fons per tal de destinar una part a l’ampliació del centre de l’associació Creixem situat a Vinaròs. De fet, el club també ha donat suport econòmicament unes obres que ja estan acabades. La inauguració es realitzarà pròximament.

Creixem és un centre de desenvolupament infantil format per un grup de professionals que treballen de manera transdisciplinar per atendre les necessitats de nens d’entre 0 i 16 anys amb trastorns del neurodesenvolupament o risc de patir-.

Els objectius del centre són proporcionar els suports necessaris, segons els interessos i característiques de cada nen i cada família, per fomentar la seva integració i autonomia en els diferents àmbits de la seva vida (escolar, social, familiar …) millorant així la qualitat de vida de la família.

Vols saber una mica més del projecte ‘Un pas més’?

El projecte s’ha dividit en tres fases. La temporada va començar amb una xerrada que van realitzar els coordinadors de l’associació als futbolistes de l’Infantil A en la Ciutat Esportiva de Miralcamp. Els components de Creixem van informar els jugadors groguets de les necessitats dels xiquets que formen part de l’associació per posar-los en situació i fer-los saber com havien d’actuar quan mantingueren un primer contacte. Així mateix, els futbolistes grocs van visitar el centre de Vinaròs, on es va dur a terme la primera trobada. Tots junts van gaudir d’una jornada molt especial en la qual van aprofitar per conèixer-se una miqueta més. Més endavant, es va realitzar una nova visita, però aquesta vegada van ser els integrants de Creixem els que van acudir a la Ciutat Esportiva. 

A partir de novembre-desembre, Creixem, al costat del club groguet, es va proposar fer un pas més en aquesta iniciativa per aprofundir en les necessitats dels xiquets amb el propòsit de donar a conèixer aquestes necessitats més enllà del club, així com trencar amb els estereotips que es tenen dels xiquets amb TEA i diversitat funcional. En aquesta segona fase, es va dividir als jugadors de l’Infantil A en tres grups i cada un d’ells es va especialitzar en una cosa concreta al llarg de la temporada.

Un segon grup es va encarregar de millorar l’autonomia dels xiquets de Creixem. Per a això, van crear utensilis amb agafades, com coberts i gots, per millorar la vida d’aquells que tenen dificultats en la psicomotricitat fina i que, per tant, no poden menjar per si sols, entre altres impediments.

El tercer i últim grup es va ocupar de visibilitzar les possibles situacions a les que pots enfrontar-te amb xiquets que tenen TEA. Per a això, van plantejar diversos escenaris en els quals els xiquets amb autisme no entenen les bromes o fins i tot no saben com començar una conversa. Amb aquest propòsit, els futbolistes grocs van dissenyar uns còmics en els quals van plasmar, a través de diverses vinyetes, aquestes situacions i com cal enfrontar-s’hi.

La temporada que el Villarreal CF seguirà apostant per millorar la vida d’aquells que no ho té tan fàcil, per a això duran a terme noves iniciatives emmarcades dins d’Endavant Igualtat.

 

Compartir.