Planterans ‘cum laude’
Planterans ‘cum laude’

VILLARREAL CF

Ramón Bueno i Javi Ramírez són dos dels 15 universitaris dins del futbol base

Un exemple a seguir. Javi Ramírez i Ramón Bueno destaquen en el terreny de joc i també en les aules. Ells són part de la nodrida representació de 15 talents de la #CanteraGrogueta que compaginen els seus estudis universitaris amb l’esforç diari de perseguir el somni de ser futbolistes professionals.

El Villarreal és un club amb uns valors molt marcats. Per açò, els estudis dels joves formen un lloc molt important dins de la formació de cadascuna de les ‘perles’ del Submarí.

Al costat de Javi Ramírez i Ramón Bueno hi ha altres 13 planterans grocs que cerquen llaurar-se un futur més enllà del futbol estudiant una carrera universitària. L’elenc de futbolistes universitaris ho formen Adrián Marín, Raúl Bernabéu, Juan Fernández, Raúl Aranda, Javi García, Mario González, Ximo Miralles, Joan Femenías, Carlos Ramírez, Rafa Jiménez, David Guinot, José Pedro Gil i Rodri Hernández. Sens dubte, un espill en el qual han de mirar-se els més de 600 futbolistes que formen part de la #CanteraGrogueta.

Javi Ramírez, un futur mestre al servei del filial

Javi Ramírez milita actualment en el Villarreal B, és internacional amb les categories inferiors de la Selecció Espanyola i juga com a defensa central. El d’Almeria, que porta sis anys dins de la #CanteraGrogueta, està estudiant Magisteri en la Universitat Jaume I de Castelló.

Té 19 anys i espera ser professor d’Educació Física algun dia. “És difícil compaginar els estudis amb el futbol, però sempre es pot traure temps. Estic estudiant Magisteri perquè en un futur m’agradaria treballar en alguna cosa relacionada amb l’esport i la veritat és que per ara ho porte bé”, comenta.

El futbolista del Villarreal B sempre ha tingut un gran expedient. “En l’ESO treia molts excel·lents. Després conforme vas avançant en la teua educació es fa més difícil, però sempre solc traure bones notes”. De fet, Javi Ramírez té molt clar que és bàsic per al seu futur tindre una sòlida educació: “El més important és formar-se, tant com a persona com a estudiant. El futbol és un somni, però dels estudis és del que un viurà en el futur”.

En la #CanteraGrogueta es cuiden tots els detalls per a formar futbolistes. “Ací tenim totes les facilitats del món per a formar-nos. Jo vaig estar quatre anys en la Residència i tinc molt bons records. Estar lluny de la família és complicat. Al principi costa, però amb la gent del club, que és com una família, és tot més fàcil”, recorda.

Ramón Bueno, capità del Villarreal C amb la Fisioteràpia en l’horitzó

Per la seua banda, Ramón Bueno també ocupa la posició en l’eix de la saga, però en aquest cas en el Villarreal C. Va ser internacional per Espanya en categories inferiors i porta en el futbol base groc des de fa vuit temporades. El burrianense, que és capità del Villarreal C, estudia Fisioteràpia en el CEU Sant Pablo de Montcada. “Al final em vaig decidir per aquesta carrera perquè en el futur m’agradaria treballar en alguna cosa relacionat amb l’esport i si és possible en un equip de futbol”, assevera.

Per al jove, de tan sol 19 anys, és imprescindible tindre un ‘Pla B’ per si de cas el somni del futbol s’acaba: “És important tenir un pla de futur i per açò els estudis són tan importants. Als joves els diria que li’l prenguen de debò perquè a pesar que el futbol els va molt bé mai se sap el que pot passar. Si no estudies la vida és molt complicada”.

Ramón Bueno té en varis dels seus familiars la seua base d’inspiració. “En la meua família les úniques que s’ha dedicat a la Medicina han sigut dues ties meues, ja que una és doctora i una altra infermera. Els meus pares sempre m’han dit que he de donar-li importància als estudis i els estic fent cas”, afirma.

Per al burrianense la clau de compaginar els estudis amb el món del futbol està en l’organització i a saber focalitzar els esforços: “He après a organitzar-me millor. A més, el futbol em serveix per a relaxar-me quan he d’estudiar molt”.

Adrián Marín, una ment privilegiada

Un altre dels referents dins de la #CanteraGrogueta és Adrián Marín. El lateral esquerre, que recentment va complir 18 anys, s’ha afermat en el primer equip al mateix temps que signa un expedient acadèmic que impressiona. El murcià estudia la carrera d’Infermeria en el CEU Sant Pablo de Castelló, encara que la seua idea sempre ha sigut cursar Medicina.

“Estic estudiant infermeria perquè vaig fer la selectivitat en la segona convocatòria i ja estaven les places ocupades. Ara espere que quan acabe el curs puga passar-me a Medicina perquè em convalidaran el 60% de les assignatures”, comenta.

Adrián Marín sempre ha tingut facilitat per als estudis. No en va, va acabar l’ESO amb un 9,25 de mitjana, Batxiller amb 8,5 i va superar la Selectivitat amb una nota general de 7,5. Tot açò, compaginant-ho amb la seua formació com a futbolista. “Sempre he tingut clar que havia d’estudiar perquè el meu pare m’ho ha inculcat des de xicotet. Sempre se m’ha donat bé. No cal confondre la facilitat que tinc amb que m’agrade estudiar, però sí que és veritat que sempre he tret bones notes”, recorda.

El murcià destaca també el suport dels seus companys de la universitat: “Els meus companys em tracten com un més i m’ajuden molt. Des del primer dia que vaig arribar tot han sigut facilitats i els estic molt agraït”.

Adrián Marín reconeix que és important pensar més enllà del futbol i dóna un valuós consell als joves talents de la #CanteraGrogueta: “Açò del futbol és molt canviant i sempre està bé tindre els estudis per a recolzar-te en alguna cosa sòlida en un futur. La vida del futbol és bastant curta i cal pensar més enllà”.

 

 

 

 

Compartir.