skip to content
#CanteraGrogueta
#CanteraGrogueta
599fb29aa9701270b6a9ff19f1902a35

Raúl Herrera i Sergio Navarro exerceixen la labor de coordinació del futbol base

Un objectiu comú: formar als futurs ‘cracks’ del Villarreal. Aquest és el repte de Raúl Herrera i Sergio Navarro, els dos coordinadors amb els quals compta un club que aposta fermament per el planter. Actualment, dins del futbol base groc hi ha 42 equips, tenint en compte els sis conjunts del Roda que estan sota la supervisió dels responsables de la ‘fàbrica’ groga . En total, més de 600 jugadors, per la qual cosa la tasca no és gens senzilla.

Als seus 31 anys, Raúl Herrera acumula 11 temporades en el club, però malgrat la seua joventut experiència no li falta. Herrera, que és natural d’Alcalà de Xivert, té molt clar que per a formar amb èxit futbolistes és necessari cuidar cada detall al mil·límetre. “La nostra comesa és intentar millorar una cosa que ja funcionava molt bé. Es va decidir canviar la figura d’un director col·locant dos coordinadors per a poder abastar més i millor. Sergio s’encarrega més de la metodologia com poden ser els entrenaments, partits, anàlisis i hi ha un altre de gestió, en aquest cas jo, que m’encarregue de l’organització, parlar amb representants, amb les famílies dels jugadors del planter, relacions institucionals, etc”, detalla.

Per la seua banda, Sergio Navarro s’estrena aquesta campanya en el club. Té 35 anys i va nàixer a Huelva. La seua il·lusió per arribar lluny i la seua enorme capacitat ha provocat que aterre en el Villarreal. “La meua principal ocupació és parlar amb els entrenadors per a estar al tant de tot el treball que es realitza i per què es realitza. A partir d’ací hi ha molt més treballe darrere”, va comentar. Per al de Huelva, és molt fàcil treballar braç a braç amb Raúl Herrera: “Ja ens coneixíem des de fa temps i tenim una molt bona relació que açò també es reflecteix en el dia a dia. Fem reunions setmanals per a conèixer tots els detalls que poden afectar al nostre treball, encara que com és lògic també estem en contacte cada dia. Cadascun té les seues ocupacions, però treballem en conjunt. Tant Raúl com jo participem en tot. En definitiva, la responsabilitat és conjunta encara que cadascun tenim un treball diferent”.

A més, després d’ells hi ha un magnífic elenc de professionals que els ajuden cada dia. “Nosaltres som el cap visible, però tenim gent que el seu treball és fonamental com per exemple el de Pablo Cañada, Pablo Pitarch, Quique Parra o Toni Martínez, que s’encarrega més del Projecte Wanda. Fins i tot citaria també als dos psicòlegs, Edu Morelló i Berni Vert, que realitzen un paper en l’ombra impressionant. Són poca gent que fa que açò funcione. A la foto eixim Sergio i jo, però si ens lleves el treball d’aquesta gent tot s’enfonsa”, assegura Raúl Herrera.

Fins a 13 del planter en la primera plantilla

El primer equip del Villarreal compta actualment amb 13 futbolistes sorgits del planter. “La política del club és encertadíssima i crec fermament en ella. Està clar que sempre es pot evolucionar, millorar i en açò estem. Per a nosaltres és un orgull veure en el primer equip a gent com Moi Gómez, que va arribar al club amb 12 anys i ara està jugant en Primera Divisió. O com Adrián Marín, Nahuel i molts més. És la senyal que açò funciona. Cal seguir així intentant millorar aspectes, però estem convençuts que en un parell d’anys anem a donar un salt de qualitat perquè tenim futbolistes que estan en etapa juvenil i que estan a punt de donar el salt. Prompte anem a gaudir molt amb ells en el primer equip”, recalca Raúl Herrera.

Sergio Navarro aposta per un futur encara més brillant per al Submarí: “El Villarreal té una projecció a Espanya i a Europa molt gran perquè s’estan fent les coses molt bé des de baix. Tenim l’objectiu que seguisquen eixint grans jugadors perquè Marcelino en aquest cas i també l’afició puga gaudir d’ells. Tant nosaltres com els entrenadors del futbol base som conscients d’on estem i de les expectatives que té el club amb els seus jugadors”.

Quant al secret de l’èxit, segons tots dos el treball és la base i a partir d’ací tot depèn de “el cap del xic”, com afirma Raúl Herrera. “En el Villarreal tots els xics que tenim posseeixen condicions. La diferència te la marca el receptiu que siga ell i les seues ganes d’aprendre per a tirar cap amunt. Tots tenen un excel·lent nivell tècnic perquè para açò la captació funciona molt bé i som un referent a Espanya i a Europa. Una vegada ací cal modelar el cap dels xics. No sempre arriben els millors tècnicament i si els que estiguen millor preparats”, afirma.

Sergio Navarro assegura que crear futbolistes de primer nivell és un sistema complex: “Sempre ens basem en què passa en el joc i què passa en un mateix. Entenem a cada xic com un sistema complex que funciona com un tot i el futbol igual. Llavors, a partir d’ací, nosaltres estructurem l’aprenentatge atenent a les edats i a les individualitats de cadascun. Cal anar entenent a cada xiquet cada dia, sabent que el nivell d’exigència és molt alt”.

Tots dos agraeixen el respatler rebut per part de tots els estaments del club i sobretot dels tècnics, que faciliten enormement el seu treball. Sergio Navarro afirma que l’ambient és idoni: “Estem molt agraïts a tots els entrenadors. Tots participen en aquest procés de formar futbolistes i sempre ho fan amb una magnífica predisposició. L’ambient de treball que m’he trobat ací no ho he viscut en cap altre lloc i açò també és un actiu que té el club. Tots treballem molt i tenim total confiança i tranquil·litat que el company ho va a fer bé”.

La ‘fàbrica’ groga continua a ple rendiment. Els ‘cracks’ del futur estan formant-se…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir.