Campió del Món!
Campió del Món!

RFEC

El ciclista vila-realense Sebastián Mora es va penjar ahir la medalla d’or a Londres

Històric. El ciclista vila-realense Sebastián Mora, patrocinat pel Villarreal CF dins de Endavant Esports, es va penjar ahir la medalla d’or en la prova del scratch del Campionat del Món de ciclisme en pista, que es disputa en el velòdrom Lee Valley VeloPark de Londres, on 25 corredors han de recórrer 15 quilòmetres en el millor temps possible.

Sebastián Mora va reservar forces en la primera part de carrera, quasi sempre a cua de grup. Quan amb prou faenes portaven 45 voltes, atacaven Moreno De Pauw (Bèlgica), Chris Lathan (Gran Bretanya), el campió vigent Lucas Liss (Alemanya) i Roman Glñadysh (Ucraïna), que guanyaven volta mancant 34. Va ser el moment esperat per Mora per a llançar un atac, secundat per altres cinc corredors que guanyarien volta a 26 del final, encara que poc després se sumaven altres ciclistes fins a ser quinze els que estaven en el mateix gir.

Lògicament al vila-realense no li valia i provocava un segon atac que també guanyaria volta quan amb prou faenes quedaven deu. Semblava que el sprint final decidiria entre els sis corredors en la mateixa volta però no es conformava i mancant set voltes es va anar d’aquests corredors per a distanciar-se amb mig gir que li va suposar evitar problemes en el sprint…. I poder festejar com mereixia l’or. La plata s’anava per a Mèxic amb Ignacio Prado i el bronze, per a Suïssa amb Claudio Imhof.

Després de penjar-se l’or, Mora va confirmar que “tenia moltes esperances en aquesta prova i estic satisfet de la meua actuació”. “Al principi s’han escapat uns rivals, però no m’ha preocupat, ja que tot estava dins d’una estratègia que, per fortuna, m’ha eixit bé”, va confessar.

“Hem entrenat molt bé en els últims mesos i açò et dóna confiança per a afrontar la prova. Al principi se m’escapava la carrera una mica, però va haver-hi un espai de carrera en el qual em vaig dir a mi mateix que era el moment si volia ser campió del món”, va asseverar.

“En l’última volta vaig veure que tenia avantatge i la vaig gaudir moltíssim. Fins que no vaig passar la línia de meta no m’ho creia”, va concloure. El pròxim repte de Sebastián Mora serà aconseguir l’or aquest diumenge en la prova de Madison al costat d’Albert Torres.

Compartir.