skip to content
Torreblanca i Orpesa, platja i mar
Torreblanca i Orpesa, platja i mar

AJUNTAMENT DE TORREBLANCA

Les localitats de la Plana Alta seran les protagonistes davant l’Elche

Torreblanca i Orpesa seran les noves protagonistes de la iniciativa Endavant Província en el partit de Lliga davant l’Elche en El Madrigal (diumenge, 17.00 hores). Amb aquestes dues noves localitats, la iniciativa grogueta ha patrocinat ja a 40 localitats de la província castellonenca.

Les localitats, situades en la comarca de la Plana Alta, a l’est de la província de Castelló, compten amb unes platges de fina arena daurada, lliures de la massificació turística i amb una bellesa natural. Un paisatge idíl·lic que ha vist passar per les seues superfícies als grans imperis romans i àrabs, qui van trobar en el seu clima un lloc privilegiat per a assentar-se.

Torreblanca, història en primera línia de platja

La localitat, situada a 36 quilòmetres al nord de Castelló, està en plena Costa de Azahar. La seua localització ofereix unes platges mediterrànies d’immillorable qualitat. El seu litoral compta amb dues platges urbanes i una platja natural situada al costat del Parc Natural del Prat. També destaca la presència del Prat Cabanes-Torreblanca, una zona de marismes costaneres, caracteritzat amb grans llacunes on es poden apreciar els valors dels hàbitats de l’aiguamoll. A més, des de l’edifici Espai Natura, situat en la Platja de Torreblanca, podràs observar un preciós vesprejar amb una de les millors vistes del Parc.

Però la costa no és l’única cosa que ofereix Torreblanca. La localitat també compta amb un gran patrimoni històric, on destaquen l’Església de Sant Bartolomeu, de finals del s.XVII i ampliada en el s.XVIII amb valuoses obres d’art, el recinte del Calvari, que conserva el seu antic caràcter defensiu, amb l’Església de Sant Francesc dels segles XIII-XIV i l’Ermita del Crist del Calvari, del s.XVIII. A més, en l’antic nucli pesquer de Torrenostra, al costat del passeig maritím, es troba la Torre Vigía del s. XVII, que controlava l’accés des del mar i que avui alberga exposicions temporals.

L’esport també té protagonisme en la localitat costanera. Torrenostra acull el primer centre BTT costaner de la Comunitat Valenciana, amb una xarxa de rutes que uneixen el Parc Natural del Prat Cabanes-Torreblanca amb els parcs del Desert dels Palmes i Serra d’Irta. Un escenari ideal per a practicar esport gaudint de variats i espectaculars paisatges junt el mar.

El mar, protagonista en Orpesa

Aquesta localitat castellonenca sempre ha estat vinculada al mitjà marítim. Els seus 12 quilòmetres de costa i el clima mediterrani fan que els amants de l’aventura aquàtica tinguen un món de possibilitats per a gaudir de les aigües marítimes. A més, al llarg de la costa, els visitants podran gaudir de fins a 7 platges de tots els tipus, des de recollides i familiars, fins a petites cales accessibles amb espais naturals d’arena i roca. Fins a les persones de mobilitat reduïda tenen tres platges adaptades per a poder gaudir del mar Mediterrani sense cap inconvenient.

El protagonisme del Mediterrani en Orpesa també s’extrapola a la seua gastronomia. Les gambes, les clòtxines, els dàtils de mar i les llagostes formen part de la gran varietat de mariscs d’aquesta terra. A més, sardines, daurades, llenguados o polps també es poden degustar en els plats típics de la localitat com el suquet de peix o les sarsueles. Encara que no tot és pescat, la paella, l’arròs a banda i al forn o el tombet, són uns altres dels plats que els turistes podran gaudir en la seua visita a la localitat.

Finalment, també hi ha espai per a l’esport. La Via Verda del Mar és un dels trajectes preferits pels veïns per a practicar esport, ja siga amb bicicleta o corrent. Aquest tram, de sis quilòmetres, transcorre per paratges naturals de gran valor mediambiental, com la Muntanya Bovalar o la Platja de la Renegà. A més, els esportistes poden gaudir del patrimoni cultural d’Orpesa mentre recorren la Via Verda, com el Poblat Íbero d’Orpesa la Vella o les Torres vigias de la Corda i de la Colomera.

Compartir.