skip to content
Retrobament dels herois del primer ascens
Retrobament dels herois del primer ascens
||||

La plantilla que va aconseguir aquella gesta davant el Compostela va organitzar un menjar commemoratiu amb la presència del vicepresident, José Manuel Llaneza

Els herois del primer ascens a Primera Divisió es van reunir aquesta setmana a Rocafort (València) per a commemorar amb un menjar les 25 temporades d’aquella gesta, que es van complir el passat 24 de maig. Al menjar van assistir fins a 13 membres d’aquella plantilla i cos tècnic, com són Andrés Palop, Pep Serer, Robert Fernández, Soto, Luis Pascual, Basauri, Bollado, Arregui, Javi Sanchís, Jornet, Javi Valls, Ángel Luis i Frías a més del vicepresident del Villarreal, José Manuel Llaneza.

La fita de Compostela

 
La gesta es va produir a l’Estadi Multiusos de San Lázaro, on el Submarí va eliminar al Compostela en la promoció d’ascens. De fet, donaven els seus últims espertenecs les festes de Sant Pasqual i la nit es presentava una mica més freda a Vila-real, els nervis estaven a flor de pell, però un golàs d’Alberto Saavedra va acabar per canviar de colp tot el panorama a la ciutat de la Plana Baixa. El 24 de maig de 1998, el Villarreal certificava l’ascens a la màxima categoria després de donar la sorpresa a Santiago de Compostel·la amb un empat (1-1) que enviava al Submarí pel cap alt alt.
Els grocs van saber sobreposar-se a un tebi empat a zero en l’anada i a la condició de favorit del Compostela –al cap i a la fi encara militava en Primera- per a aconseguir el deliri en el Multiusos de San Lázaro. Van ser els grocs els que es van avançar amb aquell espectacular zurdazo del sevillà des de fora de l’àrea que va acabar valent un ascens, però el Submarí i la seua afició van haver de patir. En el minut 75 Chiba empatava per als gallecs i posava a l’afició groga a la vora d’un infart que es va transformar en eufòria amb el xiulet final de l’àrbitre.

 

Compartir.