skip to content
Nules és platja, cultura i tradició
Nules és platja, cultura i tradició

AJUNTAMENT DE NULES

La localitat de la Plana Baixa compta amb una mica més de 13.000 habitants 

Nules és un municipi de la Plana Baixa d’una mica més de 13.000 habitants situat en una zona privilegiada, atès que, a part de les seues excel·lents comunicacions (AP7, A7, N-340 i estació de tren), està a escassos quilòmetres de la platja i de la muntanya, oferint als seus visitants un ampli ventall de possibilitats a l’hora de conèixer el seu terme municipal.

Entre els principals atractius de la localitat es troba la seua gran riquesa històrica i patrimonial. L’aspecte més rellevant és comptar amb el Museu de Medallística Enrique Giner, únic d’Espanya dedicat a aquesta forma d’expressió artística. A més, existeix el Museu d’Història, el jaciment romà del Benicató i els recentment recuperats búnkeres de la Guerra Civil, considerats els millor conservats de tota la Comunitat Valenciana. A més, el casc històric de Nules compta amb nombrosos atractius de naturalesa històrica i patrimonial, plasmat en la ruta de la set cúpules, per posar solament un exemple.

Des del punt de vista mediambiental, Nules també es distingeix per la seua singularitat, en comptar amb el Paratge Natural Municipal de l’Estany, un estany d’aigua dolça a escassos metres del mar, on s’ha aconseguit recuperar espècies autòctones d’aquest tipus de paratges fluvials, que està enriquint-se gradualment pels constants projectes de recuperació, restauració i protecció que s’estan duent a terme. Una de les seues particularitats més destacades és el fet que es trobe en un entorn urbà, i malgrat açò present un excel·lent estat de conservació, la qual cosa permet facilitar l’accés i el gaudi dels visitants.

Per descomptat, en un municipi marítim la platja es converteix en un reclam incomparable. En aquest sentit, les platges de Nules compten amb les banderes de Qualitur, i les ISO 14001 i 9001, que avalen la qualitat en la gestió mediambiental i de serveis.

En el vessant més social, la localitat va ser declarada recentment com a municipi turístic per la Generalitat Valenciana i a més comptem amb tres festes considerades d’interès turístic: Sant Vicent (primer dilluns després de Pasqua), Els Barraquetes (juny) i la Fira Agrícola (setembre), a més d’organitzar fins a dues festes patronals en honor a Sant Bartolomé (agost) i la Solitud (octubre), a les quals se sumen les festes dels barris de Sant Joan (juny) i Sant Xotxim (setembre).

A la fi del mes de gener Nules celebra la Festa Clemenules, que no és més que un homenatge a un dels productes naturals més representatius de la ciutat, la Clemenules. Aquesta varietat de clementina va sorgir per una mutació espontània en una parcel·la del terme municipal, per la qual cosa és ací on compta amb les seues millors qualitats. Recentment s’ha creat una marca específica per a les clemenules que es conreen en el terme municipal, ‘L’autèntica de Nules’, per la qual cosa a més de sustentar gran part de l’economia local, es converteix en un atractiu turístic i promocional més de la ciutat.

A poc més d’un quilòmetre de Nules es troba Mascarell, un annex de la ciutat que té la seua pròpia identitat i per descomptat singularitat, en tractar-se d’una de les poques localitats totalment emmurallada que encara es conserva a la Comunitat Valenciana. Mascarell compta amb amb prou faenes 200 habitants i entre els seus principals atractius es troba la Fira Medieval (que se celebra el primer cap de setmana després de Tots els Santos, en el mes de novembre) i que en els últims anys ha superat tots els rècords de visitants, convertint-se en un reclam turístic incomparable, tant per a la pròpia Mascarell, com para Nules. A més, des de fa algun temps els tour operadors han descobert el gran potencial d’aquest recinte històric, i entre altres coses s’organitzen periòdicament visites teatralizadas que tenen una excel·lent resposta.

En definitiva, Nules compta amb una oferta complementària a la de la resta de municipis de la província, atès que l’accés a la ciutat i tots els seus atractius és molt fàcil gràcies a les excel·lents comunicacions mencionades anteriorment.

{mp4remote}https://www.villarrealcf.es/media/com_webplayer/endavant_nulesHD.mp4{/mp4remote}
Compartir.