skip to content
Miguel Álvarez: “Li hem agafat manya a la categoria”
Miguel Álvarez: “Li hem agafat manya a la categoria”

El tècnic groguet adverteix de la dificultat del Huesca, que porta set partits sense perdre

Moment de forma extraordinari

“Li hem trobat la manera a la categoria, que era el nostre objectiu quan ens vam anar del Mini. En cinc anys i mig, el Mini ha sigut un fortí. Els dos primers partits en La Ceràmica no van ser bons, però ara ja hem aconseguit tres victòries i a més jugant bé, que això diu molt. Ve un equip que porta set partits sense perdre, poc golejat. És un equip competitiu, complicat perquè defensivament té una estructura amb molta fortalesa i difícil fer-li gol. Quan fem el que hem de fer, que és ser nosaltres i centrar-nos en nosaltres, som un equip més difícil”.

Les claus

“Les claus, des de saber que és un rival difícil, cal intentar que les seues fortaleses no apareguen. A pilota parada, les jugades les dominen molt bé. Porten 12 gols així. Tenen gent amb bon peu per al llançament i entren a rematar com a animals”.

Homenatge pels 200 partits

“És un homenatge col·lectiu al Villarreal B. Porte sis temporades en les quals ha treballat moltíssima gent amb mi i han passat molts jugadors. No és un homenatge a Miguel Álvarez, sinó a tots els companys que he tingut, a tots els entrenadors de la pedrera… És impossible realitzar-lo tot només si no tens un equip darrere. Jo soc l’última baula de la cadena. Són 200 partits de molta gent. Sense ells, això no hauria sigut possible. Posaré tot de la meua part perquè siguen 200 más2.

Dels 200 partits, quins plena més?

“Em quede amb tot. Gaudir del camí i intentar que hi haja les menys pedres possibles, intentant no fer mal a ningú. Cal intentar ser feliç, però també intentar ajudar la gent a ser feliç. Intentar ajudar al fet que els xics aconseguisquen els seus somnis, els seus objectius… donant-los tot el temps del món, tots els recursos… La satisfacció? Abans de guanyar hi ha altres coses, nosaltres hem apostat per la formació. La formació individual de l’entrenador ajuda al fet que es complisquen aqueixos objectius. Hem fet moltes promocions, dos ascensos…. El de Segona B a Primera RFEF, per a mi és vital. Sense aqueix ascens, no estaríem en Segona. Em quede amb tot, però sobretot hem creat una cultura i una manera de fer. És important deixar un llegat com a persona i un llegat com a entrenador/cos tècnic. No és un premi individual, és un premi col·lectiu a tot aquest temps i a tota aquesta gent. Són com la meua família”.

Sense opció de doble lateral per la sanció de Migue

“Els entrenadors fem en el camí el que creem en aqueix moment. Un entrenador del B no pot deixar zombis en el camí, però és impossible fer feliços a tots. Els entrenadors que estem en filials hem de fer que tots participen. Em sent orgullós. Tots els xics que han pujat del C tenen quatre o cinc partits en Segona. Si seguim la temporada que ve, molts ja no serà començar de zero”.

Per a veure la roda de premsa completa, punxa en el vídeo.

Compartir.