Migcampista i informàtic en el Villarreal
Migcampista i informàtic en el Villarreal

Sergi Juan combina la Cantera Grogueta amb les pràctiques en el departament d’informàtica

La Cantera Grogueta és sinònim de talent. Milers de joves futbolistes es desenvolupen a Miralcamp amb el somni de poder arribar algun dia al primer equip. No obstant això, només uns pocs són capaços d’aconseguir-ho, i cada vegada són més els futbolistes en etapa de formació, en el Villarreal CF que, gràcies al treball dels seus tècnics, entrenadors i tutors, desenvolupen un pla B per al futur, conegut com a carrera dual. Sergi Juan Boronat (L’ Alcúdia, 2006), migcampista del Juvenil A Roda, és un d’ells. El futbolista valencià, en el seu segon any en la Cantera Grogueta, combina la seua vida sobre la gespa amb les pràctiques en el departament d’informàtica del Villarreal CF.

El futbol és la vida de Sergi, però en la informàtica ha trobat una nova passió que ha pogut lligar amb la seua carrera com a futbolista. “Vaig triar el mòdul d’informàtica perquè va ser el que més em va cridar l’atenció. Hi ha moltes coses dins d’informàtica, a part d’estar davant d’un ordinador, i en classe veia que se’m donava bé així que vaig entrar al mòdul amb moltes ganes d’aprendre”, explica el migcampista valencià. A més, afig: “Quan fas moltes classes et toca fer unes pràctiques, i vaig decidir triar al Villarreal perquè és el club en el qual estic jugant i m’encantava la idea d’ajudar al club des d’una altra perspectiva”.

En el seu segon mes de pràctiques, Sergi, assegura que s’està adaptant a esta nova etapa, i està gaudint d’estos mesos en el departament d’informàtica. “Estic gaudint de l’experiència, estic molt a gust amb els meus companys que m’estan ensenyant moltíssim. Estic aprenent més que en l’institut”, explica entre riures. A més, el jove futbolista groc té una gran quantitat de tasques assignades, per la qual cosa no té temps per a avorrir-se en l’oficina, com a compte Alberto Izquierdo Fortea, informàtic del club: “Sergi és molt jove i està adquirint coneixements globals del que suposa gestionar la tecnologia d’un club de primera divisió. Encara que ara està fent un mapa de la xarxa de l’Estadi de la Ceràmica, li expliquem moltes coses del nostre dia a dia. Des de solucionar incidències més senzilles fins a altres més complexes com a problemes amb les impressores, amb la instal·lació d’equips, incidències del Wi-Fi, caigudes generals del sistema, gestió del correu, etc.”.

Des del mes de març, el dia a dia del jove jugador del Villarreal es desenvolupa en les instal·lacions del Submarí. Als matins en les oficines del club, i a les vesprades sobre els terrenys de joc, entrenant amb el seu equip. “M’alce, vinc ací a la Ciutat Esportiva i estic tot el matí treballant en les oficines. Després, com i m’entrenaré amb l’equip. La veritat és que estic tot el dia ací, però no se’m fa pesat perquè estic fent el que m’agrada”, explica l’alcudià.

Per a molts, portar un ritme de vida així pot semblar complicat, però Sergi és un xic responsable, i explica que la clau per a combinar una carrera dual és una bona organització: “Si saps combinar les dos coses bé, no hi ha problema. Al final la clau és tindre els teus horaris ben marcats i saber organitzar-te”.

Esta és la història de Sergi Juan, el talentós migcampista valencià que es forma com a futbolista en la Cantera Grogueta i en les oficines del Villarreal, combinant les seues dos passions, el futbol i la informàtica.

Compartir.