skip to content
La gran transformació de l’Estadi de la Ceràmica
La gran transformació de l’Estadi de la Ceràmica
||||||

El Villarreal CF presenta el projecte de renovació del feu groc, que estarà llest abans de l’any del centenari

La gran transformació de l’Estadi de la Ceràmica és una realitat. El Villarreal CF ha presentat aquest dimecres el projecte de reforma del feu groc, que estarà liderat per la famosa i prestigiosa empresa internacional d’enginyeria i arquitectura IDOM i l’empresa de construcció local Alviben. L’acte de presentació, celebrat en el Restaurant El Ceramista, ha comptat amb la participació del president del Villarreal CF, Fernando Roig; l’alcalde de Vila-real, José Benlloch; i César Azcárate, representant d’IDOM.

L’Estadi de la Ceràmica, un estadi modern i avantguardista

El Villarreal CF durà a terme en el present any 2022 i en la temporada del centenari del club la major transformació que ha viscut l’Estadi de la Ceràmica, un important pas per al projecte del club groc, il·lusionant, ambiciós i sostenible. La metamorfosi del nou feu ‘groguet’ dotarà a l’estadi d’unitat arquitectònica, millorarà la qualitat i l’experiència dels aficionats en el camp i aconseguirà que l’Estadi de la Ceràmica cree una atmosfera incomparable de futbol on viure increïbles sensacions.

Amb la reforma, l’Estadi de la Ceràmica presentarà les següents novetats:

  • La construcció de la nova graderia a la cantonada, entre les graderies de Preferència i Fons Sud, aconseguint així el tancament al complet de l’estadi.
  • El cobriment de tot l’aforament de l’estadi.
  • La nova coberta permetrà albergar totes les infraestructures per a les retransmissions televisives i millorar la qualitat i l’experiència dels aficionats, afegint dos videomarcadores de 21×7 metres (300m2 de pantalla), una megafonia espectacular, nova il·luminació esportiva i arquitectònica LED i la instal·lació de la Sky-Cam.
  • La creació de nous espais interiors: una sala polivalent en coronació del Fons Sud amb vista al terreny de joc i a la plaça, la remodelació integral del Restaurant Entrelíneas i un nou espai per al museu del Villarreal CF.
  • L’aposta per les energies renovables, amb la instal·lació de panells fotovoltaics en la coberta per a l’autoconsum de l’estadi.
  • La renovació total dels seients en l’Estadi de la Ceràmica.

Els terminis de la reforma: del 16 de maig a la fi de desembre de 2022

La reforma donarà principi de manera oficial el dilluns 16 de maig, després de la celebració de l’última trobada a casa de la present temporada. Les obres finalitzaran a la fi del mes de desembre i el Villarreal CF disputarà el seu primer partit en el renovat Estadi de la Ceràmica una vegada conclòs el Mundial de Qatar, corresponent a la jornada 15 de LaLiga, que tindrà lloc del 29 al 31 de desembre de 2022.

Amb motiu de les obres, el Villarreal CF sol·licitarà a LaLiga disputar la major quantitat de trobades permeses a domicili al començament de la competició. Fins que finalitze la reforma, el conjunt groc jugarà els partits com a local en el Ciutat de València. Per això, el club vol agrair al Levante UD la disposició i facilitats que ha brindat al Villarreal CF amb la cessió del seu estadi.

Un pressupost estimat de 35 milions d’euros

La transformació de l’Estadi de la Ceràmica comptarà amb un pressupost estimat de 35 milions d’euros. El Villarreal CF farà un important esforç econòmic, malgrat les dificultats i la crisi de subministraments, per a modernitzar el seu camp i oferir la millor experiència als seus aficionats en la temporada del centenari del club. Un important pas en l’evolució que experimenta el club temporada rere temporada des de l’arribada de Fernando Roig.

Materials requerits

Les obres requeriran la utilització de 2400 tones d’acer, 12.900 metres quadrats de coberta, 8.700 metres quadrats de façana ceràmica i 4.400 metres de micropilotes.

La capacitat de l’Estadi de la Ceràmica es manté en 22.000 espectadors

L’Estadi de la Ceràmica mantindrà la seua capacitat. Si bé la reforma inclou la construcció d’una nova graderia amb localitats entre la Preferència i el Fons Sud, el feu groc continuarà amb un aforament de 22.000 espectadors. El Villarreal CF ha decidit guanyar major espai entre localitats de Preferència per a oferir una experiència idíl·lica i el major benestar per als seus seguidors situats en aqueixa zona de l’estadi.

La maqueta de l’estadi romandrà exposada

La maqueta de la gran transformació de l’Estadi de la Ceràmica es posarà en exposició en el Gran Casino de Vila-real (C/Major Sant Jaume, 7). D’aquesta manera, els aficionats grocs podran visitar-la de forma totalment gratuïta i conéixer de primera mà tots els detalls de la reforma.

Compartir.