Gerard mana al Reale Arena (1-3)
||||||

El Villarreal remunta davant la Real Sociedad amb una exhibició del davanter català

Victoria d’or en el Reale Arena (1-3)! El Villarreal va aconseguir un important triomf davant la Real Sociedad. L’equip d’Unai Emery va remuntar el partit després d’una gran exhibició de Gerard Moreno, que va anotar un doblet amb dos gols de cap i va donar l’assistència del tercer a Samu Chukwueze. Amb Gerard en el teu equip, la vida és més fàcil.

El Villarreal va eixir amb tot en el Reale Arena. Emery va apostar per un onze inicial similar al que va aconseguir el triomf davant l’Atalanta BC en UEFA Champions League. Només Yeremy i Dia s’erigien com a novetats en una formació titular que repetia fins a nou futbolistes respecte a l’encontre que es va disputar a Bérgamo.

El conjunt ‘groguet’ va començar dominant l’encontre davant la Real Sociedad. Els grocs arribaven amb facilitat a camp contrari, però se’ls resistien les oportunitats de gol. No en va, la primera ocasió va caure a favor del conjunt de Donostia recentment complit el quart d’hora de partit. Rulli va repel·lir un tret d’Isak després d’una ràpida jugada a l’espai amb el davanter suec com a protagonista.

La primera oportunitat per al conjunt ‘groguet’ la va tindre Yeremy amb una rematada de cap que no va trobar porteria després d’una acció pel perfil esquerre. El Submarí continuava intentant-lo. En el minut 25, tornava a la càrrega l’equip d’Emery amb un tret alt de Boulaye Dia que no va poder aprofitar una magnífica assistència de Gerard Moreno.

Va malmetre les seues opcions el Submarí. No ho faria així la Real Sociedad. En el minut 32, Isak va avançar al conjunt ‘txuri-urdin’ amb un golàs en una gran acció individual des del perfil esquerre. El davanter suec va encarar al seu parell i es va traure un fort tret al pal llunyà que no va poder detindre Gero Rulli.

El Villarreal va reaccionar ràpidament al punt local. Gerard Moreno va neutralitzar el gol realista manant a la xarxa una cabotada a l’eixida d’un córner botat per Dani Parejo. El Submarí treia els seus fruits de l’estratègia i posava taules en el marcador.

Abans del descans, el ‘7’ groc fins i tot va poder donar-li la volta a l’electrònic. El davanter català va disparar a porteria després de rebre una assistència de Yeremy Pino abans d’arribar a la línia de fons. El xut de Gerard va ser repel·lit sobre la línia de gol per Zaldua.

Al començament de la segona meitat, Figueroa Vázquez va expulsar amb roja directa a Mikel Oyarzabal per una duríssima entrada sobre Yeremy. El davanter guipuscoà va impactar amb els tacs en el bessó dret del futbolista canari. La jugada no admetia discussió.

Amb superioritat numèrica sobre el verd del Reale Arena, el Villarreal va fer un pas al capdavant a la recerca del segon gol. Emery va introduir a Pedraza i Samu Chukwueze amb el propòsit de ser un equip més vertical i sotmetre a la Real Sociedad.

No era tasca fàcil trobar espais en el treballat entramat defensiu del conjunt d’Imanol Alguacil. Malgrat això, el Submarí no va baixar els braços i, novament de servei de cantonada, va trobar el segon gol. El màxim golejador històric del Villarreal tornava a demostrar amb un altre testarazo inapel·lable que és un futbolista d’una altra dimensió. Una vegada més, la pissarra d’Emery valia el seu pes en or.

En el minut 95, amb la Real Sociedad bolcada en atac, Gerard assistia a Chukwueze i assegurava la victòria del Submarí. Els grocs sumaven tres punts d’or en el Reale Arena.

Fitxa tècnica

Real Sociedad: Ryan; Zaldua, Zubeldia (Sorloth, m. 82), Le Normand, Aihen (Diego Rico, m. 82); Januzaj (Portu, m. 52), Zubimendi, Merino (Aritz, m. 65), Oyarzabal; Silva (Barrenetxea, m. 52) i Isak.

Villarreal CF: Rulli; Foyth, R. Albiol, Pau, Estupiñán (A. Pedraza, m. 61); Yeremy (Chukwueze, m. 61), Capoue (Iborra, m. 93), Parejo, Alberto M. (Moi Gómez, m. 82); Gerard i Dia (M. Trigueros, m. 82).

Gols: 1-0. Min. 32: Isak. 1-1. Min. 38: Gerard. 1-2. Min. 69: Gerard. 1-3. Min. 95: Chukwueze.

Àrbitre: Figueroa Vázquez (Comité andalús). Va amonestar als locals Merino i Zaldua, així com als visitants Estupiñán, Pau i Parejo. Va expulsar amb roja directa a Oyarzabal (50’).

Incidències: Partit entre la Real Sociedad i el Villarreal CF corresponent a la jornada 18 de LaLiga 2021/22 celebrat en el Reale Arena davant 29.679 espectadors.