Placeholder canvas
Información
Información
informacion

Informació

L’Estadi de la Ceràmica és un dels camps més antics de la màxima categoria del futbol espanyol. Es va inaugurar el 17 de juny de 1923 sota el nom de ‘Camp del Vila-real’, per a canviar la seua denominació a ‘El Madrigal’ dos anys més tard. Des del 8 de gener de 2017 es diu Estadi de la Ceràmica.

El renovat estadi groc té un aforament de 23.500 espectadors i unes dimensions de 105×68 metres. Està situat al carrer Blasco Ibáñez, al costat de la Plaça del Labrador. Enfront de la façana del Fons Sud existeix un espai diàfan en el qual se celebren esdeveniments i activitats relacionades amb el Vila-real CF.

Dades principals

 

Inauguració:

Ubicació:

Aforament:

Dimensions:

 


17 de juny de 1923

Carrer Blasco Ibáñez, 2. C.P: 12540, Vila-real (Castelló).

23.500 espectadors.

105 x 68 metres.

Denominació al llarg de la història

(1923-1925) – Camp del Vila-real

(1925-2017) – El Madrigal
(2017-) – Estadi de la Ceràmica

Patrocinadors principals: PAMESA, PORCELANOSA, ARGENTA CERÀMICA, TORRECID i FERRO.

Patrocinadors oficials: TAU CERÀMICA, BESTILE, ESMALGLASS-ITACA i COLOROBBIA.

Partners oficials: INCOGAS, ICA, VIDRES, GIZEMFRIT, KERAKOLL i AZULIBER.

Història

El ‘Estadi de la Ceràmica’ és el camp de futbol on el Vila-real disputa els partits com a local. Té una capacitat de 23.500 espectadors i les dimensions del terreny de joc són de 105 x 68 metres. El feu groc està situat al costat de la Plaça del Labrador de Vila-real i, curiosament, des de la seua inauguració en 1923 ha ocupat la mateixa localització. Paral·lel al Mediterrani, que està a cinc quilòmetres, l’Estadi de la Ceràmica està a una altura de 50 metres de desnivell respecte a la mar.

La seua inauguració

El camp es va inaugurar el 17 de juny de 1923 amb el nom de ‘Camp del Vila-real’, encara que només dos anys després va començar a dir-se ‘El Madrigal’, denominació que va perdurar fins al 8 de gener del 2017. El nom feia referència als terrenys de la partida rural sobre els quals es va edificar la instal·lació esportiva, que també es deien de la mateixa forma. El camp es va inaugurar amb la disputa d’un partit entre el CD Castelló i l’SD Cervantes FC, dues dels equips de la capital de la província.

Les remodelacions

L’estadi groc va viure la seua primera ampliació durant l’estiu de 1952, aprofitant la fi de la competició. Aquella remodelació va servir també perquè el terreny de joc aconseguira les mateixes mesures que l’Estadi Olímpic d’Hèlsinki, que aqueix mateix any acollia els Jocs, i que va ser la referència per als clubs. Així, el rectangle de joc del camp va passar a tindre 104 x 65 m i va deixar arrere els 95 x 50 m d’abans.

En els anys 60 el Vila-real va construir una xicoteta tribuna coberta i en la temporada 71/72 es va edificar la primitiva graderia del Gol Sud. La tribuna va començar a derrocar-se el 19 de juliol de 1988 per a donar pas a la construcció d’una nova graderia, que es va inaugurar el 8 de març de 1989 amb un partit amistós enfront de l’Atlètic de Madrid.

Des del club es va aprofitar la celebració dels 75 anys de l’entitat per a realitzar la remodelació que ha configurat l’estructura de l’estadi. El Gol Sud va ser derruït el 22 de maig del 98 i va ser l’inici també de la construcció de la nova Tribuna coberta, l’amfiteatre, la graderia de Preferència i el Fons Nord. Les obres van finalitzar per a la temporada 99/00.

Primera instal·lació elèctrica

L’estadi groc va conéixer en 1973 la seua primera instal·lació elèctrica per a poder jugar els partits de futbol a última hora de la vesprada. L’ajuntament de la ciutat va col·locar quatre torres metàl·liques en cada cantonada del camp, amb nou focus halògens cadascuna d’elles. La il·luminació elèctrica es va estrenar el 16 de setembre de 1973 amb un partit de Tercera Divisió que va enfrontar al Vila-real amb la Societat Esportiva Eivissa i que va finalitzar amb 0-1 en el marcador.

La ubicació dels vestuaris

És curiós, però els vestuaris del nostre camp han tingut fins a quatre ubicacions diferents des que es va inaugurar el feu groc. Fins a la temporada 35/36, és a dir, durant dotze anys, els vestuaris van ocupar la zona de l’angle sud-est del terreny de joc. Des d’aqueixa data i fins als 60, es van situar en la part nord-est del camp. Amb la inauguració de la nova tribuna en 1989, van ocupar la parteix sud-oest per a acabar, amb l’última remodelació, en la seua ubicació actual, just davall de la zona central de tribuna. Després de patir diverses remodelacions, a l’estiu de 2008 es va realitzar la construcció de la zona visitant, just damunt del Fons Nord i que permet a l’afició rival gaudir del partit amb total tranquil·litat. Amb capacitat per a prop de 2.300 espectadors, va ser una remodelació exemplar.

'Els Casals Grocs'

L’estadi groc disposa de tot el confort per a aquells aficionats que vulguen un plus de serveis a l’hora de seguir els partits que el Vila-real disputa com a local. Per a ells, el Submarí disposa de 19 Casals Grocs. Dos de 21 places, nou de 20, set de 18 i un de 38 localitats. Totes les llotges estan enrajolats amb ceràmica dels patrocinadors de l’estadi i tenen un ‘look’ molt actual i modern. A més, després de l’última remodelació de 2017, s’han ampliat i dotat de més mobiliari per a major comoditat dels usuaris.

A més, i després de l’última remodelació de l’any 2008, els aficionats disposen també dels Casals *Blaus (Blaus), situats en un lloc privilegiat en el Fons Nord i amb una infinitat de comoditats per als seguidors que no vulguen renunciar a cap comoditat.

'Els Casals Blaus'

Aprofitant la construcció de la graderia visitant, el Vila-real va ampliar la zona de les llotges privades, dotant a l’estadi groc de 27 nous ‘casals’. Situats en la part superior del Fons Nord, els 27 Casals Blaus es divideixen en tres modalitats amb 22, 23 i 17 persones. Igual que els Casals Grocs, compten amb climatització, televisió amb retransmissió simultània de la trobada, servei de servei d’àpats, butaques individuals i accés independent.

Les noves banquetes

Amb la finalitat de millorar la visibilitat, el Vila-real va remodelar en l’estiu de 2013 tota la zona de banquetes, adaptant un estil similar al que llueixen alguns estadi de la Premier League. Així, la zona s’ha ampliat i ha guanyat altura, situant-se sobre part de la tribuna. Espaiosos i confortables, l’ampliació també va comportar la prolongació de la visera de Tribuna amb la finalitat d’oferir major protecció tant a aficionats com a futbolistes.

Gespa pionera

El Vila-real es va convertir en pioner a Espanya en instal·lar, abans que cap altre club nacional, una gespa mixta que combina fibra artificial amb herba natural. L’aposta del club va ser absoluta, ja que va optar per renovar la superfície dels seus tres camps més representatius: l’estadi, el camp d’entrenament del primer equip de la Ciutat Esportiva i el Mini Estadi, amb capacitat per a més de 5.000 espectadors. La superfície, Desso GrassMaster, és un sistema de gespa híbrida on s’injecten fibres sintètiques en el terreny, amb l’objectiu que les arrels de l’herba natural s’enrosquen entorn de les fibres artificials i així oferir un terreny més estable i durador.

Del Madrigal a l'Estadi de la Ceràmica

El Vila-real CF va donar a conéixer, el diumenge 8 de gener del 2017, la nova denominació del seu estadi, que des de llavors va passar a dir-se ‘Estadi de la Ceràmica’, com a símbol representatiu i identificatiu de la província de Castelló, convertint-se així amb orgull en ambaixador d’un dels millors productes de la nostra terra i en un gran aparador d’aquest material extraordinari. A més, amb aquesta nova iniciativa, el club va generar una nova font d’ingressos, ja que moltes empreses taulelleres de la província van decidir formar part del projecte com ‘partners’, tenint presència en els diferents suports de l’estadi i, amb això, una gran visibilitat nacional i internacional. Les empreses que formen part del ‘Estadi de la Ceràmica’ són: PAMESA, PORCELANOSA, ARGENTA CERÀMICA, TORRECID i FERRO com a Patrocinadors Principals; i TAU CERÀMICA, BESTILE, ESMALGLASS-ITACA i COLOROBBIA com a Patrocinadors Oficials; INCOGAS, ICA, VIDRES, GIZEMFRIT, KERAKOLL i AZULIBER com Partners Oficials

El Fons Sud del ‘Estadi de la Ceràmica’ llueix una façana completament revestida de gres porcelánico d’alta lluentor groga, representatiu i corporatiu del Vila-real CF. Un material, de gran elegància estètica, per al qual s’ha utilitzat un procés de poliment d’última generació. Una ceràmica de màxima qualitat amb magnífiques prestacions com l’aïllament tèrmic i una excel·lent protecció solar i acústica. Es van col·locar 2.000 metres quadrats de revestiment amb el sistema de façana ventilada ceràmica. Tot, amb un sistema de doble fixació de màxima seguretat.

El frontal està il·luminat amb un modern i revolucionari sistema de llums LED. Més de 500 punts de llum que aconsegueixen resultats sorprenents. Un sistema controlat digitalment que permet fer canvis de colors i efectes, per a poder alternar dissenys i estils diferents. Una fórmula d’il·luminació d’alt rendiment i baix consum, gràcies a la regulació de temps i intensitats que repercuteix en l’estalvi energètic.

L’entorn del ‘Estadi de la Ceràmica’ també es va transformar, ja que es va construir una nova plaça diàfana, amb especial protagonisme de material ceràmic en paviment i voreres, des de la qual s’aprecia una gran perspectiva de l’estadi i que serveix com a punt de reunió, trobada i espai per a poder realitzar diferents activitats per a tots els aficionats que vagen a gaudir del futbol. Amb aquesta obra es va millorar notablement en qüestions de seguretat, ja que hi ha major fluïdesa en la circulació de la gent en les zones limítrofes i en les vies d’evacuació del camp. A més, tots els veïns de Vila-real es beneficien d’un nou espai preparat per al desenvolupament de tota mena d’esdeveniments, ja que en els baixos de l’estadi hi ha magatzem i zona de vestuaris.

La Súper Tribuna

En la seua constant aposta per l’evolució i adaptació als nous temps, el club va crear per a la temporada 2017-2018 la ‘Súper Tribuna’. El treball realitzat va ser magnífic i a més en un temps rècord, ja que en solo uns mesos l’Estadi de la Ceràmica va presentar un aspecte espectacular, tant per dins com per fora.

És una nova zona dotada amb totes les comoditats per a viure els partits del Vila-real CF. des d’una perspectiva espectacular. A més de confortables butaques i televisió en la zona exterior, la ‘Súper Tribuna’ disposa en la seua zona interior de servei de servei d’àpats i una àmplia vidriera que permet una nova visió de l’espectacle futbolístic.

La ‘Súper Tribuna’ va ser la gran novetat de la temporada 17-18, perquè és una zona exclusiva, totalment envidrada, amb servei d’àpats i televisió i la millor vista al terreny de joc. Tant l’espectacular façana de la nova ‘Súper Tribuna’ com l’interior d’aquesta, estan enrajolats amb materials dels propis patrocinadors de l’Estadi de la Ceràmica. En l’exterior, el groc brilla igual que en la façana del Fons Sud. De fet, aquesta zona també té il·luminació LED.

La ‘Súper Tribuna’ dona continuïtat a la imatge del fons sud inaugurat al gener de 2017: grans panells ceràmics grocs, amb il·luminació i so en el seu interior. Visualment, la nova fisonomia de la tribuna elimina les escales d’accés exteriors, ampliant la façana fins al límit de l’actual vorera de l’estadi.

També es va ampliar la Llotja VIP (la zona interior, duplicant-la amb la creació de 2 noves plantes), els Casals Grocs i la zona de premsa. En definitiva, amb aquesta ‘Súper Tribuna’ es va guanyar en espai, en serveis i en la imatge de l’estadi.