Espanya és made in Miralcamp
Espanya és made in Miralcamp

Un centenar de jugadors de la pedrera de 15 comunitats autònomes i 27 províncies diferents resideixen a la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza

La Ciutat Esportiva del Villarreal és el bressol de nombroses promeses del futbol espanyol i mundial. Allí es van forjar talents que hui enlluernen en els primers equips del Submarí competint en LaLiga i a Europa com Yeremy Pino, Nico Jackson, Samu Chukwueze o Manu Morlanes i molts d’ells, com Álex Baena, Diego Collado, Sergio Lozano o Antonio Pacheco, que van complir tota l’etapa de residència, des dels 12 fins als 18 anys.

De fet, al Villarreal C, el segon filial groguet, juguen diversos futbolistes que van passar tota la seua adolescència a Miralcamp com Jorge Pascual, que va debutar recentment amb el primer equip a Turquia, Sergio Hinojosa o Álex Jiménez, entre altres. A més, dos dels porters del Mini Submarí, Iker Álvarez i Filip Jorgensen, habituals en les convocatòries del primer equip, també van passar per la llar de la Ciutat Esportiva.

Ara, es continuen forjant nous talents en la Pedrera Grogueta que resideixen a Miralcamp. Aproximadament un centenar de jugadors de fins a 15 comunitats autònomes i 27 províncies diferents formen la xicoteta família grogueta.

Màlaga, una mina de talent per al Submarí

Fins a 11 jugadors de la província de Màlaga conviuen en la residència, entre els quals destaquen els juvenils Caden McLoughlin, internacional amb les categories inferiors de la República d’Irlanda malgrat ser nascut a la Costa del Sol o Óscar Gallardo, entre altres.

A la província andalusa li segueix Alacant, d’on van arribar un total de nou jugadors a la residència, com ja van fer el callosí Pacheco (Villarreal B) i l’il·licità Hinojosa (Villarreal C), que van donar recentment el pas a la vida autònoma en els seus habitatges. En el Juvenil A, milita Pablo Navarro, mentre que el Juvenil B compta amb dos alacantins en les seues files, David Pastor i Marcos González.

Per part seua, Granada i Múrcia, amb set jugadors cada província, acaben de formar el podi de la residència de la Ciutat Esportiva José Manuel Llaneza. El granadí Víctor Moreno és el màxim exponent de la seua província a Miralcamp, competint en Divisió d’Honor amb el Juvenil A i sent internacional Sub-18 amb La Roja. La representació de la Regió de Múrcia com a internacional la protagonitza Dani Budesca, una altra de les perles de la Pedrera Grogueta.

Les úniques regions sense joves promeses en la residència són Extremadura i La Rioja, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. No obstant això, la Pedrera Grogueta sí que compta amb el talent extremeny de Joaquín Saavedra ‘Bachu’ en el Juvenil A.

Compartir.