Enganxats a la solidaritat
Enganxats a la solidaritat
VILLARREAL CF

El club groc torna a mostrar el seu costat més humà a donar suport a l’associació ASHUA

El Villarreal ha decidit mostrar una vegada més la seva cara més solidària donant suport a ASHUA, l’Associació de pacients amb Síndrome hemolítica urèmica Atípic. Amb motiu del Dia Mundial del Ronyó aquest mateix mes de març, els jugadors del Submarí Moi Gómez, Bojan Jokič, Mario, Sergio Asenjo i Adrián Marín van posar amb la polsera de l’Associació en favor dels pacients d’Shua, una malaltia ultra-rara que afecta uns 150 espanyols.

Aquesta síndrome es diu hemolítica perquè afecta la sang i urèmica perquè afecta els ronyons. Les primeres 48 hores tenen una importància decisiva per al diagnòstic i el tractament, ja que els efectes de la malaltia són molt greus. Causat per un defecte genètic en el sistema immune, pot produir una trombosi en qualsevol òrgan vital, la causa de mort més comuna en aquesta malaltia. Es calcula que el 10% dels pacients mor i el 60% necessita diàlisi o té dany renal permanent dins del primer any després del diagnòstic si no es tracten precoç i adequadament.

Per donar visibilitat a aquesta síndrome, els jugadors del Submarí Moi Gómez, Bojan Jokič, Mario, Sergio Asenjo i Adrián Marín van recolzar la iniciativa posant amb les polseres vermelles de l’associació ASHUA, fundada l’any 2012 a Castelló. “Per a nosaltres és molt gratificant veure com personalitats tan aclamades al nostre país se sumen a la nostra causa. Necessitem tot el suport possible per aconseguir que el Shua sigui una malaltia coneguda per la societat, que no sigui invisible”, assegura Francisco Montfort, president de l’associació ASHUA i pare d’un nen que pateix la síndrome.

L’associació ASHUA està adherida a la Federació Nacional ALCER (Federació Nacional d’Associacions de Lluita contra les Malalties del Ronyó). Coincidint amb el Dia Mundial del Ronyó, el passat 12 de març la institució va organitzar una taula informativa al costat de ALCER Castalia a l’Hospital General La Plana de Vila-real.

 

Compartir.