El dia dels EDIS
El dia dels EDIS

VILLARREAL CF

Els Equips de Discapacitats Intel·lectuals de Villarreal CF i Levante UD disputen un emocionant derbi

Un bonic derbi per la diversió i la integració. Els equips EDI (Equip de Discapacitats Intel·lectuals) del Villarreal CF i el Levante UD han viscut aquesta vesprada una emocionant jornada de convivència amb la disputa de dos partits en la Ciutat Esportiva de Bunyol. El resultat, encara que siga el menys important, ha sigut de taules: en el primer s’han imposat els ‘granotes’ (3-1), mentre que el segon ha caigut del costat del Submarí (2-5).

La trobada entre ambdues escoles EDI tindrà la seua continuació la setmana vinent, ja que els dos equips tornaran a jugar en la Ciutat Esportiva de Miralcamp durant el matí del pròxim diumenge 28 de febrer. Una vegada finalitzada la jornada, els dos equips podran gaudir en viu del partit de la Lliga corresponent a la jornada 26 que disputaran Villarreal i Levante en El Madrigal (12.00 hores).

EDI Villarreal, un pas a favor de la integració

Amb el ferm objectiu d’integrar a tots els groguets, siga el que siga la seua condició, el Villarreal CF ha engegat en la 2015/16 el projecte de l’Escola de Discapacitats Intel·lectuals (EDI). Es tracta d’un equip format íntegrament per futbolistes discapacitats procedents de centres especials com el Centre Ocupacional o La Panderola de Vila-real i que serveix com una activitat d’esplai, esport i diversió en el qual a més genera identificació per defensar els colors del club.

L’equip EDI va participar en els Special Olimpics que es van disputar al juny de 2015, entrena dues vegades a la setmana en la Ciutat Esportiva -es troba plenament integrat en l’estructura de la Pedrera Grogueta- i les seues entrenadores són Sonia Alcón i Ana Roig.

El Futbol Unificat és una modalitat esportiva nascuda en el si de Special Olympics i cada vegada més estesa en diferents països de la geografia mundial. Té com a objectiu congregar en un mateix equip a jugadors amb i sense discapacitat intel·lectual de manera que puguen compartir valors i normes d’una forma unificada. Per a això hi ha establit un reglament que, entre molts altres aspectes tècnics, tracta de vetlar per l’honestedat dels jugadors durant la competició.

Compartir.