skip to content
El costat més humà del Juvenil B
El costat més humà del Juvenil B
||||

El club de la Pedrera Grogueta se solidaritza amb AFA en aquestes dates tan assenyalades

El Juvenil B del Vilarreal CF està quallant una gran temporada. Amb Santi Martínez al capdavant, el conjunt groguet lidera la classificació del Grup 8 de la Lliga Nacional, amb tan sols una derrota en 17 partits disputats. No obstant això, aquest equip de joves promeses no sols destaca pel seu quefer en els terrenys de joc.

I és que els juvenils grocs col·laboren amb l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer (AFA), que pertany al projecte Endavant Igualtat, una iniciativa impulsada pel Villarreal CF en la qual participen molts clubs del futbol base de l’entitat groga.

Entre les moltes activitats que realitzen amb AFA, Pablo Alberola, entrenador auxiliar del combinat juvenil, destaca: han realitzat activitats “com la musicoteràpia, cantant cançons populars i nadales. També hem pogut realitzar passejos, com a part de la millora de la condició física i salut i altres com l’ergoteràpia, fent treballs manuals com a postals nadalenques”.

Un dels aspectes que Alberola més ressalta sobre el seu grup en el transcurs d’aquesta activitat és “l’alt nivell d’implicació, predisposició, motivació i autonomia que han mostrat els xics” i afig que “això els servirà per a emportar-se el màxim possible d’aquesta experiència amb AFA”.

Aquest tipus de col·laboració trau el costat més humà d’aquests joves de la Cantera Grogueta, però, a més, els mostra una realitat a la qual ells, com a esportistes d’elit, no estan acostumats. “L’entrenament en valors que s’emporten per al dia a dia i el seu futur com a persones és, en gran manera, gràcies a aquest projecte tan diferencial que realitza el club. Aquests valors són fonamentals per a tindre una major consciència cívica en un futur. Un exemple molt visual del que està significant per als jugadors i cos tècnic aquesta activitat, és veure les seues cares de sorpresa i alegria quan interactuen amb els usuaris, i com comenten en eixir del centre, el ràpid i amé que ha sigut aqueix ratito, a més de xarrar entre ells el que cadascun ha viscut, la qual cosa els ha cridat l’atenció, etc.”, explica Pablo Alberola.

Així mateix, l’entrenador auxiliar del Juvenil B assegura que la rebuda per part de l’organització i els seus usuaris els va fer sentir com a casa en tot moment: “El feedback que ens van donar va ser molt positiu. Els xics i el cos tècnic al·lucinem amb la forma en la qual ens van rebre. Ens aplaudien i ens van posar l’himne del Villarreal en entrar”.

El Villarreal continua advocant per aquesta mena d’accions, que s’han pogut reprendre després dels pitjors moments de la pandèmia, i que tenen com a objectiu la millora i desenvolupament personal de cada jugador i membre del staff tècnic. “Aquesta iniciativa no finalitza amb l’activitat que duem a terme aqueix dia amb els usuaris, sinó que seguim en el dia a dia aprofitant aquests aprenentatges que emergeixen aquest tipus de vivències”, relata el tècnic.

Aquesta és una labor impulsada pel projecte Endavant Igualtat, en la qual els principals equips de la Cantera Grogueta i del Villarreal Femení apadrinen a diferents centres especials de la província de Castelló. Aquesta vegada, els protagonistes van ser els xics del Juvenil B que van traure el seu costat més humà i van demostrar que també són uns cracs fora dels terrenys de joc.

Compartir.