Apoteòsic triomf al Bernabéu (2-3)

El Villarreal signa un partit redó i doblega al Real Madrid amb un Samu Chukwueze estel·lar

Un triomf històric. El Villarreal va véncer al Real Madrid en el Santiago Bernabéu (2-3) per segona vegada en la història. El conjunt de Quique Setién va signar un partit perfecte i, amb dos gols d’un inspiradísimo Samu Chukwueze i un altre de Morales, va tombar al campió per a goig dels 700 aficionats groguets que van acompanyar a l’equip.

El Submarí es va presentar en l’Estadi Santiago Bernabéu amb el propòsit de sumar una cosa positiva del feu madridista. Un dels feus més durs del planeta futbol. Davant, el Real Madrid, que acudia a la cita després de golejar al FC Barcelona (0-4) en les semifinals de la Copa del Rey.

Malgrat que l’empresa s’antullava molt dura, els grocs venien acompanyats per 700 valents, que es van fer de notar en el feu blanc. L’equip de Setién va arribar a la capital d’Espanya després d’aconseguir un transcendental triomf davant la Real Sociedad que els permetia somiar amb barallar per places d’UEFA Champions League. Amb la ferma voluntat de continuar avivant aqueix somni, es va plantar el Submarí a Chamartín.

No van començar bé les coses per al Villarreal, que es va veure per davall en el marcador complit el quart d’hora de partit. Un colp d’infortuni per als groguets que van encaixar un gol en pròpia porteria. Una passada d’Asensio a l’interior de l’àrea va rebotar en el cos de Pau Torres i es va colar en la meta grogueta.

El Submarí va buscar reaccionar prompte al punt madridista i només un minut després va poder igualar el matx. Courtois va detindre el llançament d’Álex Baena des del cor de l’àrea. Massa centrat el xut del d’Almeria, que va aprofitar una bona deixada de Mandi amb la testa.

Després d’aquesta acció, va arribar una altra de Chukwueze que, després de sortejar a dos rivals, va manar el seu tret creuat fora per molt poc. Més tard li van seguir una consecució d’aproximacions i tirs que van posar en alerta a Courtois.

En arribar la mitja hora, Terrats no va poder continuar sobre el verd i va ser substituït per Manu Trigueros. Amb el seu ingrés al camp, el talaverà es va convertir, amb 310 partits, en el futbolista groguet amb més partits en Primera Divisió de la història del club, superant a Mario Gaspar.

Mancant cinc minuts per al descans, Samu Chukwueze va destapar el pot de les essències. El nigerià va rebre un fantàstic passe a l’espai de Lo Celso i amb un regateig màgic va sortejar a Nacho per a plantar-se cara a cara amb Courtois i igualar el partit. L’acció va vindre precedida d’una providencial intercepció de Pau Torres.

El lluminós del Bernabéu lluïa un 1-1 i els 700 groguets presents en la graderia pantaixaven de felicitat. El Villarreal marxava amb empat al descans.

A la tornadadels vestuaris, el Real Madrid va tornar a avançar-se en l’electrònic. Vinicius va batre a Reina amb un tret ras després d’una acció individual pel flanc esquerre. Al Villarreal li tocava tornar a remar a la recerca de l’empat amb quasi tota la segona meitat per davant.

Al poc temps, el col·legiat va invalidar una miqueta al Submarí per fora de joc. Pau Torres va batre a Courtois després d’una deixada de Mandi, però el punt no va pujar al marcador per posició antireglamentària.

Abans del minut 70, Setién va refrescar l’equip amb dos canvis. Morales i Alberto Moreno van entrar per Lo Celso i Yeremy. Les substitucions li van asseure bé al Villarreal. En pocs minuts, Morales va batre a Courtois després d’aprofitar una excel·lent passada de Samu Chukwueze, absolut protagonista del partit. Els groguets tornaven a empatar un preciós partit en el Santiago Bernabéu.

Encara quedava molt per escriure’s en un partit d’autèntica bogeria. Mancant 10 minuts, Chukwueze va emmudir el feu blanc amb un impressionant xut des de la frontal de l’àrea. El tret del ‘11’ groc va dibuixar una paràbola impossible de detindre per al porter blanc. Els grocs guanyaven al Real Madrid al Bernabéu per segona vegada en la història.

Fitxa tècnica

Real Madrid: Courtois; Lucas V., Rudiger, Alaba (E. Militao, m. 46), Nacho; D. Ceballos (Camavinga, m. 76), Tchouameni (Modric, m. 72), M. Asensio; Rodrygo, Benzema (Valverde, m. 59) i Vini Jr.

Villarreal CF: Reina; Foyth, Mandi, Pau, A. Pedraza; R. Terrats (M. Trigueros, m. 32), Parejo, Lo Celso (Alberto M., m. 67); Chukwueze (Kiko F., m. 91), Yeremy (A. J. Morales, m. 67) i Álex B (J. Mojica, m. 91).

Gols: 1-0. Min. 16: Pau Torres (pp). 1-1. Min. 40: Chukwueze. 2-1. Min. 48: Vinicius. 2-2. Min. 71: A. J. Morales. 2-3. Min. 80: Chukwueze.

Àrbitre: Alberola Rojas (Comité Castellà-Manxec). Va amonestar als visitants Yeremy, Pedraza i Foyth.

Incidències: Partit entre el Real Madrid i el Villarreal CF, corresponent a la jornada 28 de LaLiga Santander, celebrat en l’Estadio Santiago Bernabéu.