Colp sobre la taula a Heliòpolis (0-2)
||||||

El Submarí assalta el Benito Villamarín amb gols de Pau i Capoue i suma tres punts vitals

El Villarreal es va imposar al Real Betis en el Benito Villamarín (0-2) amb un gol de Pau, el ‘Xiquet del Poble’, abans del descans i un autèntic golàs de Capoue en la recta final del matx. Amb aquesta victòria, l’equip d’Unai Emery li retalla tres punts a un rival directe en la lluita pels llocs que donen accés a les competicions europees, la qual cosa suposa un colp d’autoritat. El Submarí, després d’aquest vital triomf, reafirma la seua candidatura a estar en la zona noble de LaLiga.

El partit va estar molt obert des del primer minut de joc amb els dos equips tractant de fer-se amb la possessió de la pilota i exercint una pressió intensa sense pilota. El Villarreal va tindre la seua primera doble ocasió als cinc minuts amb dues rematades de Paco Alcácer, que no va acabar de connectar amb la pilota de primeres dins de l’àrea.

Samu Chukwueze, que tornava a jugar amb el Submarí després de la seua participació en la Copa Àfrica amb Nigèria, es mostrava molt elèctric pel costat dret d’Heliòpolis i posava a la defensa verd-i-blanca en seriosos problemes quan avançava amb la pilota pegada a la seua bota esquerra. No obstant això, el Real Betis també gaudia d’algun acostament a l’àrea i, a la mitja hora de l’inici del xoc, Rulli va haver d’intervindre per a buidar un tir de Nabil Fekir des de la frontal.

Poc després, va arribar el primer contratemps per al conjunt dirigit per Unai Emery. Gerard Moreno va haver de retirar-se a causa d’unes molèsties donant entrada a Manu Trigueros. No obstant això, el Villarreal no es va acovardir i Pau va aprofitar un servei de cantonada botat per Alberto Moreno per a batre de cap a Rui Silva i fer el primer de la vesprada a Sevilla. Així doncs, el partit va arribar al descans amb 0-1 en el marcador.

Res més començar la segona meitat, Chukwueze va poder ampliar l’avantatge, però el gol del nigerià, que va rebre una pilota a l’espai, va conduir la pilota i va superar a Rui Silva per davall de les cames, va ser anul·lat per fora de joc. El genoll de l’atacant del Villarreal estava per davant de la línia d’offside. El segon temps també va valdre perquè tornaren Danjuma, després de la seua lesió, i Serge Aurier, després de disputar el campionat continental africà amb Costa d’Ivori, i perquè debutara Giovani Lo Celso amb la samarreta del Villarreal, ingressant en el terreny de joc juntament amb Yeremy per a continuar generant perill en els minuts finals.

Passada l’hora de joc, el col·legiat va assenyalar penal en contra del conjunt groguet per una hipotètica mà d’Aurier, però va corregir la seua decisió després de consultar amb el VAR. El Villarreal no es va acovardir davant els esforços del Real Betis d’aconseguir l’empat i no va concedir massa ocasions. Passat el minut 80, i en una jugada que es va iniciar amb un detall de qualitat de Lo Celso, Capoue es va traure de la mànega una sabatada directa a l’esquadra verd-i-blanca per a anotar el segon i definitiu gol del partit. Danjuma va tindre el 0-3 en una jugada de contraatac rebent una assistència magistral de Yeremy, però Rui Silva no va concedir al neerlandés el seu gol.

D’aquesta manera, el Villarreal va véncer a Sevilla davant un dels equips més en forma del campionat de lliga i va deixar clares les seues expectatives de tornar a competir a Europa la pròxima temporada. El conjunt groc continuarà lluitant per les places europees dissabte que ve (16.15 hores) contra el Real Madrid en l’Estadi de la Ceràmica.

Fitxa tècnica

Real Betis: Rui Silva; Bellerín, Pezzella, Bartra, Miranda; A. Guardado (m. 59, Rodri), G. Rodríguez; Canales, Fekir (m. 87, C. Tello), Juanmi (m. 84, Aitor R.); i Willian José (m. 59, B. Iglesias).

Villarreal: Rulli; Foyth (m. 63, Serge Aurier), R. Albiol, Pau, A. Pedraza; Chukwueze (m. 77, Yeremy), Parejo, Capoue, Alberto M. (m. 77, Lo Celso), Gerard (m. 35, M. Trigueros) i Paco Alcácer (m. 63, Danjuma).

Gols: 0-1. Min. 41: Pau. 0-2. Min. 83: Capoue.

Àrbitre: González Fuertes (Comité Asturià). Va amonestar als locals Canales i B. Iglesias i als visitants Chukwueze, Alberto M. i Capoue.

Incidències: Partit entre el Real Betis i el Villarreal, corresponent a la jornada 23 de LaLiga, celebrat en l’Estadi Benito Villamarín davant 44.870 espectadors.