skip to content
Vera Rico: de la Cantera Grogueta a marcar en la Liga F
Vera Rico: de la Cantera Grogueta a marcar en la Liga F

La benicassuda, que va arribaral Submarí en etapa Infantil, es va estrenar en Primera amb tan sols 18 anys

Una vida dedicada a la Cantera Grogueta, en concret, dins de l’estructura del Villarreal Femení.  La benicassuda Vera Rico és un dels joves talents de la província que han arribat a triomfar al Villarreal, com la seua companya Irene Miguélez o Pau Torres, entre altres.

Diumenge passat 12 de març va viure el moment “més especial de la seua carrera”, segons explica ella mateixa, en marcar el seu primer gol en Primera Divisió Femenina, ara dita Finetwork Liga F, que a més va servir per a guanyar el vital matx contra l’Alhama (3-1). “No acabe de creure-m’ho perquè és un moment que sempre t’imagines i no saps quan passarà i que siga amb el club en el qual has crescut i són colors que sents”, relata la golejadora benicassuda

Rico és una atacant polivalent que es desembolica bé en diverses posicions d’atac. I és que la seua joventut no està renyida amb la seua versatilitat, encara que es troba més còmoda com a referència en punta: “Des que vaig pujar al primer equip ja estic jugant més de davantera, poques vegades he estat d’extrem”.

Formació marca Cantera Grogueta

Vera Rico va arribar al Submarí amb tan sols 12 anys per a unir-se a les files del Cadet-Infantil B procedent del Benicense. En aquell moment, no imaginava que la seua formació futbolística es desenvolupara fins al punt de poder jugar en Primera Divisió amb l’equip del seu cor.

Actualment, la davantera creu que tot aqueix treball que s’ha aconseguit en l’estructura del Villarreal Femení que ha format a jugadores com Irene Miguélez, Cristina Cubedo o ella mateixa, continua millorant: “Es nota que cada vegada incideixen més en la pedrera i el treball és molt més professional. Les xiquetes que venen ara tenen un nivell major. Seran millors del que érem nosaltres”.

Si la jove perla de la província té una espinita en la seua carrera és debutar amb La Roja en partit oficial. Diferents aspectes incontrolables per a la talentosa atacant han impedit que aqueix assoliment es produïsca de moment. “Em van cridar de la Selecció espanyola Sub-17 per a unes xarrades en línia durant la pandèmia, però evidentment no es podia jugar i en la Sub-19 he assistit a dies d’entrenament. Em van cridar per a les primeres fases de l’Europeu, però em vaig trencar el dia que m’anava”

Defensora de la carrera dual

La jove Vera Rico es troba estudiant un Grau Superior d’Educació Infantil, amb el qual combina els seus entrenaments i partits, sabent de la importància dels estudis en la vida d’una futbolista. “Mentre jugue a futbol continuaré estudiant perquè el futbol té data de caducitat. Hi ha una altra vida després d’això perquè s’acaba i cal tindre altres recursos”, argumenta la jugadora grogueta amb el gran criteri que la caracteritza.

Així doncs, Rico continua formant-se com a futbolista i com futura mestra mentre espera al fet que arriben més moments com aqueix primer gol en la màxima categoria. Vera Rico ja és present i futur del Villarreal CF.

Compartir.